Presentació del projecte i conveni amb la Fundació Lluís Carulla 
Imprimeix

El dimarts 23 de març de 2010 es va presentar a la sala Pompeu Fabra del Palau Marc de Barcelona el projecte El món agrari a les terres de parla catalana, impulsat per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural.

L'acte de presentació va comptar amb les intervencions de l'honorable conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Sr. Joan Manuel Tresserras; del Sr. Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'Institut Ramon Muntaner; del Sr. Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i president de l'Institut Ramon Muntaner, i del Sr. Antoni Pané i Ripoll, director general del comitè de direcció de la Fundació Món Rural.

Com sabeu, el projecte té com a objectiu facilitar a la societat un coneixement històric del sector agrari des de finals del segle XIX fins a l'actualitat, mitjançant la creació d'un banc d'imatges de consulta oberta que s'allotjarà al repositori Memòria Digital de Catalunya, i també d'una exposició a partir d'una selecció de les imatges recollides. L'exposició, que serà itinerant, s'oferirà de forma gratuïta a les entitats que hagin participat en el projecte.

Conveni amb la Fundació Lluís Carulla

Posteriorment es va signar un conveni de col·laboració entre l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació Lluís Carulla-Museu de la Vida Rural. En l'acte de signatura van intervenir el Sr. Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla com a entitat gestora del Museu de la Vida Rural i el Sr. Ramon Fontdevila, president del patronat de l'Institut Ramon Muntaner.

El Museu de la Vida Rural participarà activament en el projecte mitjançant l'aportació de material gràfic del seu ingent fons i amb una aportació econòmica per a la producció de l'exposició. Des d'aquí aprofitem per agrair-los que s'hagin volgut sumar al projecte.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 28 març 2010
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació