III Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida 
Imprimeix

El passat dissabte 12 de juny es va celebrar a Arbeca (les Garrigues) la III Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida, organitzada pel Centre d'Estudis de les Garrigues, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner. La jornada va discórrer a les instal·lacions de la Cooperativa Arbequina. La jornada comptà amb l'assistència de quaranta-tres persones en representació de disset centres d'estudis d'aquella demarcació, un nombre força elevat que indica el bon camí que està prenent aquesta trobada per esdevenir un jornada que formi part de la dinàmica anual d'activitats dels centres d'estudis. Cal dir que alguns dels centres assistents són de recent creació i d'altres era el primer cop que hi assistien.

La III Trobada va ser inaugurada per Joan Simó -alcalde d'Arbeca-, Josep Ramon Minguella -vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues-, Albert Turull -director de la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs-, Josep Santesmases -president de la CCEPC i vicepresident segon de l'IRM- i Josep Rubió -president del Centre d'Estudis de les Garrigues-. Tot seguit es van presentar per part de Josep Santesmases els nous projectes de la CCEPC i de l'Institut Ramon Muntaner. La jornada va continuar amb la presentació per part dels centres d'estudis assistents dels nous projectes desenvolupats des de la darrera trobada l'any 2009 a Mollerussa. Posteriorment, es va pronunciar una conferència sobre les comissions cíviques del patrimoni, a càrrec de Josep Padró -president de la Comissió Cívica de Patrimoni del Baix Llobregat- i Josep Francesc Moragrega -representant de la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l'Ebre-. Després del dinar, la jornada va acabar amb una visita a les restes del Castell d'Arbeca, ja que a causa del mal temps es va anul·lar la visita programada a la fortalesa ibèrica dels Vilars.

Durant la trobada hi va haver una exposició de publicacions i materials dels centres d'estudis de les comarques de Lleida, per així donar a conèixer les darreres novetats en publicacions i material de difusió.

L'Institut d'Estudis de l'Alt Urgell, amb seu a la Seu d'Urgell, serà el centre d'estudis que l'any 2011 acollirà la IV Trobada de Centres d'Estudis de les comarques de Lleida.
Publicat a Notícies | 3 juliol 2010
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació