XV Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona  
Imprimeix

El passat 12 de juny se celebrà a Camós (el Pla de l'Estany) la XV Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzat pel Patronat Francesc Eiximenis i el Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles, amb la col·laboració de la CCEPC i de l'IRM.

La trobada s'obrí amb la intervenció de M. Carme Jiménez, directora de l'Institut Ramon Muntaner, que presentà els nous projectes de la CCEPC i de l'IRM, com ara les noves convocatòries d'ajuts a publicacions i activitats de l'IRM; el projecte sobre el món agrari a les terres de parla catalana; els portals de venda de publicacions dels centres d'estudis a Internet; les noves incorporacions al portal de l'IRM; el proper congrés de la CCEPC, previst per a la tardor de 2011, i la II Jornada de l'IRM.

Seguidament, es va dur a terme la presentació de les beques de Recerca del Patronat Francesc Eiximenis, a càrrec de les seves autores, Sandra Bernato i Natàlia Martínez. questes beques versen sobre l'artesania tèxtil a Girona durant el segle xv i sobre la parasitació del seitó, respectivament. A continuació, Jusèp Boya i Rosa Lluch van pronunciar sengles conferències, sobre el projecte del Museu Nacional d'Arqueologia, Història i Etnologia de Catalunya, i sobre els masos i els remences de Camós a la baixa edat mitjana, respectivament per, posteriorment, realitzar una visita guiada al patrimoni medieval de Camós, a càrrec de Jeroni Moner. Després de dinar, la trobada finalitzà amb una altra vista, en aquest cas a la vila romana museïtzada de Vilauba, a Camós, a càrrec de Pere Castanyer i Joaquim Tremoleda.

Aquesta trobada aplegà quaranta-cinc participants, pertanyents a onze centres d'estudis de les comarques gironines, que posaren en comú les seves activitats, projectes, etc.
Publicat a Notícies | 3 juliol 2010
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació