Inauguració de l'exposició i del banc d'imatges 
Imprimeix

El dimecres 2 de març es va inaugurar l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" al Palau Robert de Barcelona. Al mateix temps s'obria al públic la consulta del Banc d'imatges del mateix nom allotjat a la Memòria Digital de Catalunya (http://mdc.cbuc.cat). El projecte, de dos anys de duració, s'ha dut a terme per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, i ha comptat amb la col·laboració desinteressada d'unes 180 entitats, persones i institucions que han cedit les seves imatges. Cal destacar també el suport econòmic que el projecte ha rebut de part de diversos organismes oficials i entitats privades que han fet possible que s’arribés a aquest punt.

La inauguració va anar a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, del director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Lluís Puig, del president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'Institut Ramon Muntaner, Josep Santesmases, i del vicepresident de la Fundació del Món Rural, Antoni Pané. Després dels parlaments oficials els assistents van acompanyar el conseller a inaugurar la carpa situada als jardins del Palau Robert on es troba situada l'exposició. El conseller Pelegrí va seguir les explicacions dels comissaris de l'exposició i es va mostrar molt interessat en tot allò relacionat amb el projecte.

La mostra es podrà visitar fins el dia 30 de març als jardins del Palau Robert de Barcelona, amb horari de 10 a 19 h de dilluns a dissabte, i de 10 a 14,30 h els diumenges. Recomanem la visita als centres i instituts d'estudis que estiguen interessats a demanar-la per tal de copsar l'espai necessari, al mateix temps que gaudeixen de la visió de les imatges que alguns dels seus membres han cedit per al projecte.

Després del 30 de març l'exposició iniciarà una llarg recorregut per tots els territoris de parla catalana, sobre el qual informarem puntualment.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 6 març 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació