Oferiment de l’exposició sobre el món agrari 
Imprimeix

Des de la seva inauguració el mes de març, al Palau Robert de Barcelona, l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" ha estat programada per encàrrec d'entitats i institucions que van col·laborar econòmicament amb el projecte o bé a fires agrícoles i esdeveniments d'especial interès com ara el Recercat, trobades o jornades.

Els organitzadors –la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural– som conscients que la mostra té i tindrà una forta demanda, com ens ho demostra el fet que contínuament estem rebent peticions per a acollir-la. Davant aquest fet, us informem que la previsió és poder-ne fer una segona còpia a finals d'any o inicis de l'any 2012, amb l'objectiu de gestionar-ne un doble circuït.

A finals d'aquest any esperem fer pública l'oferta i les condicions per poder acollir l'exposició, amb avantatges per als centres d'estudis de la CCEPC i les entitats i institucions que han col·laborat amb nosaltres o han donat suport al projecte.

Estada a Torroella de Montgrí

Després d'haver-se pogut visitar a l'Espluga de Francolí, la mostra viatja ara a terres gironines, concretament a Torroella de Montgrí, on l'Associació de Masos de Torroella de Montgrí i l'Estartit (AMTE) l'acollirà des del 25 de novembre fins al 12 de desembre a la Capella de Sant Antoni, en el marc de la Fira de Sant Andreu. La inauguració tindrà lloc el divendres 25 de novembre, a les 8 del vespre. El dia 26 de novembre es preveu l'organització d'una conferència sobre el centenari dels masos nous.

Presentació del catàleg

El passat divendres, 28 d'octubre, a les 7 de la tarda, va tenir lloc a la sala d'actes del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí la presentació del catàleg de la mostra. Hi van intervenir el Sr. David Rovira, diputat de la Diputació de Tarragona i alcalde de l’Espluga de Francolí; el Sr. Josep Santesmases, president de la CCEPC i vicepresident segon de l’IRM; el Sr. Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, i l’escriptor i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Josep Vallverdú.

L'edició està prologada pel doctor Joan Vilà-Valentí i afegeix set textos intercalats entre els diferents àmbits temàtics, els autors del quals són Martí Boada, Jordi Peix, Meritxell Serret, Joan Rendé, Ignasi Aldomà, Pep Riera i Francesc Reguant. Tanca el llibre l'epíleg de Jordi Llavina.

Aviat farem arribar un exemplar del catàleg a tots els centres d'estudis adherits a la CCEPC, així com a totes les persones, entitats i institucions que han col·laborat amb el projecte.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 13 novembre 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació