VIII Congrés de la CCEPC: "1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana" 
Imprimeix

La inauguració del congrés va tenir lloc al Museu d'Història de Catalunya el dijous 10 de novembre amb l'acte inaugural i la ponència de Jordi Borja.

El divendres 11 de novembre el congrés es va traslladar a l'auditori del Citilab de Cornellà de Llobregat, on es van desenvolupar les ponències i relatories de les diferents sessions corresponents als àmbits temàtics del congrés. Al vespre es va inaugurar l'exposició del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat "Tothom al carrer. La lluita antifranquista al Baix Llobregat, 1960-1979". Divendres i dissabte també es van celebrar taules rodones amb la participació de ponents i públic assistent, que van ser molt riques en participació i plantejaments.

El congrés es va tancar amb el desig de continuar treballant moltes de les línies marcades per les ponències i comunicacions del congrés i amb un prec per la continuïtat del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i pel suport que aquesta institució ha donat al treball desenvolupat al territori pels centres d'estudis.

S'han presentat al congrés 35 comunicacions, 8 ponències i 3 relatories, que seran recollides a les corresponents actes, mentre que hi ha hagut 80 persones inscrites i més de 100 assistents a les diverses sessions del congrés a més dels 120 assistents a la inauguració de l'exposició.

Les sessions del congrés es van retransmetre en directe via web i sabem que 180 persones ens han seguit virtualment, algunes d'elles des de llocs com els EUA.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació