VIII Trobada d'entitats de les comarques de la diòcesi de Tortosa sobre protecció del patrimoni 
Imprimeix

El passat 26 de novembre es va dur a terme a l'EMD de Jesús (el Baix Ebre) la VIII Trobada d'entitats i associacions culturals de les comarques de la diòcesi de Tortosa, sobre el tema "El patrimoni: estudi, protecció, valorització i vindicació", organitzada en aquesta ocasió pel Centre d'Estudis de la Indumentària Tradicional de les Terres de l'Ebre (CEITTE), el Museu de les Terres de l'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i l'EMD de Jesús, amb la col·laboració de la CCEPC.

La Trobada començà amb la presentació de la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l'Ebre, en què Josep Moragrega, membre del CERE i vicepresident de la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l'Ebre, Dolors Queralt, presidenta de la Junta Gestora, i Victòria Almuni, presidenta de la CCPTE, mostraren els antecedents, la creació i el funcionament d'aquest nou organisme de protecció del patrimoni ebrenc.

Posteriorment, Ferran Torta, arquitecte i membre de la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l'Ebre, va pronunciar la conferència "Figures de protecció del patrimoni", seguit d'Àlex Farnós, director del Museu de les Terres de l'Ebre, amb la xerrada "El SAM (Sevei d'Atenció als Museus) del Museu de les Terres de l'Ebre".

Per últim es presentaren tres projectes vinculats al patrimoni de les comarques de la Diòcesi de Tortosa: "Itineraris per les Terres de Cruïlla", a càrrec dels centres d'estudis de les terres de cruïlla; la restauració de l'ermita de la mare de Déu de la Misericòrdia de la Fatarella (2010-2012), a càrrec del Centre d'Estudis de la Fatarella, i "Les fortificacions de la Guerra Civil a la costa del terme municipal d'Alcanar", a càrrec de l'Associació Cultural Lo Rafal. L'acte es clogué amb un recital poètic de l'obra de Gerard Vergés.

La VIII Trobada d'Entitats i Associacions Culturals de les Comarques de la Diòcesi de Tortosa va servir per posar en comú les diferents iniciatives de protecció patrimonial que realitzen els diferents centres d'estudis i associacions culturals de les Terres de l'Ebre, amb una participació significativa d'aquestes entitats.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació