Assemblees Ordinària i Extraordinària de la CCEPC 
Imprimeix

Xavier Fililla, president del CLR, dóna la benvinguda
El dissabte 25 de febrer es va celebrar al Centre de Lectura de Reus la XX Assemblea General Ordinària i la XIII Assemblea General Extraordinària de la CCEPC.

Durant l’Assemblea Ordinària es va aprovar la memòria d’activitats de l’any 2011 i la proposta d’actuacions per a aquest 2012, marcada per la continuïtat i el manteniment dels serveis permanents, com ara les eines de comunicació (butlletí Infocentres, revistes Frontissa i Plecs d’Història Local), servei d’assessorament i cursos, edició de les actes del congrés, entre d’altres, a més d'una doble itinerància de l’exposició sobre el món agrari.

Aquest programa d’activitats s’haurà de mantenir amb una reducció del pressupost de prop del 22% respecte a l’any 2011, quasi 31.000 €. Un altre dels temes tractats va ser la temàtica del novè congrés de la Coordinadora, que hauria de tenir lloc el 2013 o el 2014. Es va acordar vincular-lo als moviments de protesta de les dècades posteriors a la Guerra de Successió, cosa que permetrà relacionar-lo amb el tricentenari del 1714.

Pel que fa a l’Assemblea Extraordinària, es va aprovar el text del Reglament de Règim Intern (RRI) de la Coordinadora, que marca la normativa sobre alguns aspectes de funcionament intern, com ara la composició de la Junta de Govern, l’organització de les Assemblees, el sistema de votació de les candidatures o la designació de representants a altres organismes.

Aquest RRI ja va marcar el procediment per a la votació de la meitat dels càrrecs a Junta de Govern, ja que s’hi van presentar més candidatures a vocalies que càrrecs a cobrir.

Mesa electoral i votació dels càrrecs de la nova Junta de Govern
La Junta va quedar formada per les persones següents: president, Josep Santesmases (Centre d’Estudis del Gaià); vicepresident primer, Carles Riba (Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat); vicepresident segon, Narcís Figueras (Centre d’Estudis Selvatans); secretària: Pilar Tarrada (Institut d’Estudis Penedesencs); tresorer, Ignasi Cuadros (Centre d’Estudis del Bages); vocals, Lourdes Plans (Centre d’Estudis Històrics de Terrassa), Lourdes Plans (Centre d’Estudis Històrics de Terrassa), Antoni Lluís Carrió (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta), Marcel Poblet (Centre d’Estudis de L’Hospitalet), Enric Marquès (Centre d’Estudis Ribagorçans), Ramon Ten (Fundació Bosch i Cardellach), Tura Clarà (Amics de Besalú i el seu comtat), Josep M. Ferran (Centre d’Estudis del Priorat), Jaume Mascaró (Institut Menorquí d’Estudis), M. Teresa Borràs (Arxiu de Tradicions de L'Alguer), Rita Armenjach (Centre d'Estudis Comarcals d’Igualada), Julià Lladó (Centre d'Estudis Argentonins) i Pau Vinyes (Centre d’Estudis Ignasi Iglésias).

Han deixat la Junta Francesc Xavier del Hoyo (Institut d’Estudis Baleàrics), Pere Freixas (Patronat Francesc Eiximenis) i Màrius Pont (Centre d’Estudis Planers), als qui s’agraeix la dedicació i les aportacions que hi han fet.

La jornada es va tancar amb un dinar i una visita guiada al Centre de Lectura.
Publicat a Notícies | 16 març 2012
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació