“Plecs d’història local”, núm. 146 
Imprimeix

El núm. 146 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç, que editen conjuntament la CCEPC i l’IRMU, està dedicat a les catedrals com a element patrimonial, tal i com es pot veure a l’editorial, titulada “El món de les catedrals avui: Una perspectiva interdisciplinària”, l'autora de la qual és Victòria Almuni, del Centre d’Estudis Seniencs.

El dossier continua amb l’article “A la recerca del Temple d’August: Les intervencions arqueològiques a la catedral de Tarragona”, a càrrec de Josep Maria Macias (ICAC), Andreu Muñoz (Museu Bíblic Tarraconense) i Imma Teixell (Ajuntament de Tarragona), i amb les aportacions de Josep Alanyà, dels arxius Capitular i Diocesà de Tortosa (“Patrimoni cultural de l’Església a Catalunya: Les col·leccions d’art catedralícies i diocesanes”), i de Josep Lluís I Ginovart, de la URV (“La catedral: La construcció i conservació de la ciutat de Déu construïda pels homes”). El número es completa amb l’apartat de patrimoni, en què l’arquitecta Mercè Zazurca parla de la restauració de la catedral de Tortosa, i amb les habituals seccions de ressenyes, novetats bibliogràfiques i noticiari.

Us recordem que podeu trobar la versió digital d’aquest número i dels anteriors dels Plecs d’història local en aquest enllaç.
Publicat a Notícies | 8 juliol 2012
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació