VI Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme: Masies, Urbanisme i Poblament 
Imprimeix

El passat 20 d’octubre tingué lloc al Centre Cultural Can Lleonart d’Alella la VI Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, organitzada en aquesta ocasió pel Grup de Recerca Cerquem les Arrels, l’Arxiu Comarcal de Mataró, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Argentonins, el Centre d’Estudis Vilassarencs, el Centre d’Estudis Sant Cebrià i el Grup d’Història del Casal de Mataró i amb el suport de l’Ajuntament d’Alella i del Consell Comarcal del Maresme.

La trobada d’enguany portava per títol “Masies, Urbanisme i Poblament al Maresme”, al voltant del qual s’hi van presentar tretze comunicacions d’estudiosos i centres d’estudis de la comarca, així com la ponència inaugural, “Llogaret, terme, parròquia. La consolidació d’un municipi baixmaresmenc al segle X”, a càrrec de Cerquem les Arrels. A banda d’aquesta ponència i de les comunicacions, també es dugué a terme una presentació de noves entitats de la comarca, una visita guiada pel centre d’Alella i un dinar de germanor.

Cal destacar la participació de 68 inscrits i una vuitantena d’assistents, fet que consolida aquesta activitat com una de les més importants dintre del calendari cultural del Maresme.
Publicat a Notícies | 4 novembre 2012
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació