Número 133 dels "Plecs d'Història Local" 
Imprimeix

Els Plecs d'Història Local, suplement d’història local de la revista L'Avenç editat per l'Institut Ramon Muntaner, ja ha arribat al número 133, que en aquesta ocasió s'ha dedicat al tema dels límits i les fronteres.

S'hi troben sengles articles de Josep Espluga Trenc, sociòleg de la Universitat de Barcelona, i d’Oscar Jané Checa, de la Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Ribagorçans, centrats en la construcció de les fronteres.

També destaquen una entrevista, realitzada per Oscar Jané, amb Daniel Nordman, director de recerca emèrit al Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) de París, i un article sobre el Col·loqui d’Estudis Transpirinencs, que el mes d'octubre d'enguany celebrarà la seva cinquena edició a Núria, realitzat per Miquel Sitjar. Per últim, cal afegir l’habitual tria de novetats bibliogràfiques sobre historiografia local als territoris de parla catalana.

Els Plecs 133 es distribueix gratuïtament amb el núm. 345 de la revista L’Avenç. També es poden consultar aquest número i els anteriors, en format PDF, seguint l'enllaç de sota.
Publicat a Notícies | 17 maig 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació