VI Trobada d'Estudiosos d'Eramprunyà a Sant Boi sobre el territori de frontera a l'Alta Edat Mitjana 
Imprimeix

Estudiosos de la història local de l’àmbit de l’antiga Baronia d’Eramprunyà (Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans) i del Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat van presentar dissabte passat, dia 16 de novembre, en el marc de l’innovador Museu de Sant Boi de Llobregat, les seves darreres investigacions sobre el que havia estat un territori de frontera a l’alta Edat Mitjana i que formava part d’antiga Marca Hispànica.

La celebració de la VI Trobada tenia també com a objectiu avançar en la formació d’un grup promotor d’un Centre d’Estudis de Sant Boi.

La cloenda va anar a càrrec de l’historiador local Carles Serret, responsable de l’Arxiu Històric de l’Ajuntament de Sant Boi, que va presentar el seu treball sobre “El Castell de Sant Boi”, elaborat a partir del fons documental antic d’aquest castell, que te els seus orígens al segle X.

El programa també incorpora una visita guiada a la Torre Benviure el proper 1 de desembre, de la mà del guerrer Roca Benviure, una activitat familiar i gratuïta que organitza el Museu de Sant Boi cada primer de mes en aquest jaciment arqueològic.

Les trobades d’estudiosos i centres d’estudis d’Eramprunyà compten amb el suport del Centre d’Estudis del Baix Llobregat, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner.

Més informació a http://vitrobadaeramprunya.blogspot.com.es/.
Publicat a Notícies | 17 novembre 2013
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació