Col·laboració entra la Xarxa Vives i l'IRM 
Imprimeix

La Xarxa Vives d'Universitats i l'Institut Ramon Muntaner han obert una línia de col·laboració a través de la signatura d'un conveni marc, adreçada a impulsar la creació de grups de recerca transversals, l'intercanvi d'informació sobre projectes i l'elaboració de publicacions.

La Universitat de les Illes Balears va acollir l'acte, amb la participació de la presidenta de la Xarxa i rectora de la UIB, Montserrat Casas, i el president del Patronat de l'Institut Ramon Muntaner, fundació privada dels Centres d'Estudis de Parla Catalana, Ramon Fontdevila.

Casas i Fontdevila van coincidir a valorar molt positivament la signatura d'aquest conveni marc. La presidenta de la Xarxa Vives va qualificar els centres d'estudis locals com a "institucions arrelades al territori, claus per a la nostra cultura". Casas va afegir que una "major coordinació" entre la Xarxa i l'Institut Ramon Muntaner "revertirà en benefici de tota la societat". Al seu torn, Fontdevila va destacar que el conveni "permetrà enfortir les relacions entre els centres d'estudis i les universitats, reconeixent la tasca d'aquests centres i de la gent de l'àmbit universitari que també treballa en els centres d'estudis".

A través de l'acord, la Xarxa i l'IRM es comprometen a impulsar la creació de grups de recerca transversals entre les universitats i els centres d'estudis i fomentar la col·laboració de cada universitat amb els centres del seu àmbit.

El conveni també afavorirà l'intercanvi d'informació sobre les activitats, projectes, publicacions, recursos i convocatòries d'ambdues entitats. La Xarxa Vives i l'IRM col·laboraran també en l'elaboració de publicacions que es considerin d'interès comú.

A més del conveni marc, s'ha signat un annex per a la col·laboració de la Xarxa Vives en l'organització del II Congrés de Centres d'Estudis de Parla Catalana (Centres d’Estudis, Universitats i Administracions) que tindrà lloc a Lleida a la tardor de 2009, impulsat per la CCEPC i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
Publicat a Notícies | 16 febrer 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació