Nous requisits per a l’exempció de presentació de l’Impost de Societats
Article destacat

En conseqüència, l’apartat 3 de l’article 123 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre de l’Impost sobre Societats queda redactada de la següent manera:
“3. Els contribuents a què es refereixen els apartats 2, 3 i 4 de l’article 9 d’aquesta Llei estan obligats a declarar la totalitat de les seves rendes, exemptes i no exemptes. No obstant això, els contribuents a què es refereix l’apartat 3 de l’article 9 d’aquesta Llei no tenen l’obligació de presentar declaració quan compleixin els requisits següents:
a) Que els seus ingressos totals no superin els 75.000 euros anuals.
b) Que els ingressos corresponents a rendes no exemptes no superin els 2.000 euros anuals.
c) Que totes les rendes no exemptes que obtinguin estiguin sotmeses a retenció.”
Els ingressos exempts són aquells que provenen de la realització de l’objecte social de l’entitat que no siguin considerats una explotació econòmica (bàsicament quotes de soci, donacions i algunes subvencions).
Els ingressos no exempts sotmesos a retenció són aquells que provinguin del rendiment del patrimoni (bàsicament arrendaments i interessos bancaris).
En conseqüència, segueix la subjecció a l’impost per a les entitats que obtenen ingressos provinents de la venda d’algun bé o de la prestació d’algun servei, independentment de la seva quantia; tal com ja passava amb la llei anterior. Per tant, les participacions de loteria, l’organització d’actes, la venda de llibres o d’entrades, l’organització de visites o d’excursions, entre d’altres, són considerats ingressos no exempts a l’Impost de Societats. L’obtenció d’ingressos d’alguna d’aquestes activitats, independentment de l’import, obliga l’entitat a liquidar l’Impost de Societats.
Us recordem que els centres d’estudis adherits a la CCEPC gaudiu d’un servei de consulta a l’assessoria Talaia – Coopdemà. Contacte: Josep Padrosa. Tel. 93 264 03 56. josep@talaia.info
Publicat a Notícies