Centenari de la Setmana Tràgica dels grups de recerca local de Barcelona 
Imprimeix

En motiu de la commemoració del centenari de la Setmana Tràgica, els grups de recerca local de Barcelona organitzen una sèrie d’activitats destinades a fer difusió d’aquests fets. L’acte inaugural tindrà lloc el dilluns 6 de juliol de 2009 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, durant el qual es presentarà el conjunt de les activitats programades, complementant-ho amb una conferència a càrrec de l’historiador Isidre Molas.

Les entitats implicades en aquest projecte són: Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, Arxiu Històric del Poblenou, Arxiu Històric Fort Pienc, Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, Centre d’Estudis Montjuïc, CERHISEC. Centre de Recerca Històrica del Poble-Sec, Esbart Català de Dansaires, La Vaca Cega, Taller d’Història de Gràcia i Taller d’Història del Clot – Camp de l’Arpa i compten amb la col·laboració de l’Arxiu Històric i Centre de Documentació de la Mina, les Biblioteques de Barcelona, el Centre Cívic Can Basté, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Església de Lourdes del Poble-Sec, l’Església de Sant Pacià de Sant Andreu de Palomar, el Grup d’Estudis de Coll-Vallcarca, l’Institut Ramon Muntaner i l’Oratori de St. Felip Neri. Aquest projecte també té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de Catalunya Ràdio.

El projecte s’articula en quatre gran blocs: en primer lloc, una exposició, amb el títol “La Setmana Tràgica als barris de Barcelona. Motius i fets”, que s’inaugurarà el mes de setembre i serà itinerant; en segon lloc, un cicle de conferències en els diferents districtes de la ciutats que es durà a terme entre els mesos de juliol de 2009 i 2010; en tercer lloc, un conjunt d’itineraris que explicaran in situ els fets de la Setmana Tràgica en els barris barcelonins de Gràcia, el Poble-sec, el Clot-Camp de l’Arpa, Montjuïc, el Poblenou i Sant Andreu de Palomar; per últim, s’editarà una publicació, prevista per al 2010, que recollirà els continguts del cicle de conferències i també, com un annex, un resum dels itineraris. A aquest programa genèric també cal afegir tot un conjunt d’activitats complementàries organitzades per les diferents entitats implicades.
Publicat a Notícies | 21 juny 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació