Programa actualitzat del XII Congrés de la CCEPC 
Article destacat    Imprimeix

El XII Congrés de la CCEPC, al voltant del tema genèric “Associacionisme cultural. Entre el mosaic i les xarxes”, es fa en versió virtual a causa de la pandèmia de COVID-19, en tres sessions que es desenvoluparan els dies 6 i 7 d’aquest mes de novembre (el cap de setmana vinent).

Les ponències i les diferents intervencions del congrés, incloent-hi les sessions de debat, es podran seguir a través de Youtube. Juntament amb el contingut actualitzat d’aquestes sessions, que s’han hagut de modificar en durada prevista i en horari, oferim els enllaços que permetran connectar-s’hi per internet.

Feu clic aquí per descarregar el programa complet en versió PDF.
Feu clic aquí per descarregar el llibre de les comunicacions al Congrés (17 MB)
Enllaç alternatiu per descarregar el llibre de les comunicacions al CongrésSessió 1: Divendres, 6 de novembre, tarda. Enllaç: https://youtu.be/JKhaC1wsECQ

16.00h. Parlaments institucionals.
16.30h. Presentació de la sessió. Montserrat Duch (URV).
16.40h. Conferència d’obertura: Associacionisme i sociabilitat cultural. Catalunya / Espanya. Ramon Arnabat (URV) i Maria Zozaya (CIDEHUS – Universidade de Évora).

ÀMBIT 1. ASSOCIACIONISME CULTURAL, IDENTITATS I CONEIXEMENT

17.40h. Ponència. Associacionisme cultural i construcció identitària: el cas de les bandes de música valencianes. Elvira Asensi (UV).
18.20h. Ponència. Quina identitat per a l’associacionisme cultural? Xavier Ferré (Centre de Lectura de Reus).
19.00h. Relatoria de comunicacions. Albert Ghanime (UB – GEHCI).
19.40h. Debat.

Sessió 2: Dissabte, 7 de novembre, matí. Enllaç: https://youtu.be/u2VQKMU2aME

ÀMBIT 2. ASSOCIACIONISME CULTURAL I PODERS

10.00h. Presentació de la sessió. Joaquim Nadal (UDG - ICRPC).
10.10h. Ponència. Història i concreció del model associatiu català. Pere Baltà (Ens de l’Associacionisme Cultural Català).
10.50h. Ponència. Heterogeneïtat ideològica i fragmentació política de l’associacionisme cultural. El cas valencià Antonio Ariño (UV).
11.30h. Relatoria de comunicacions. Oriol Fort (CCEPC – CE Molletans).
12.10h. Debat.

Sessió 3: Dissabte, 7 de novembre, tarda. Enllaç: https://youtu.be/os0VmgRv_2E

ÀMBIT 3. ASSOCIACIONISME CULTURAL I SOCIABILITAT

15.30h. Presentació de la sessió. Lluís Miquel Pérez (Centre de Lectura de Reus).
15.40h. Ponència. L’ateneu com a artefacte i agent de la modernitat contemporània. La
Catalunya del vuit-cents com a cas d’estudi i de reflexió
. David Cao (UB).
16.20h. Ponència. L’illa de Mallorca i les associacions populars, culturals i recreatives (1875-1936). Manel Santana (UIB).
17.00h. Relatoria de comunicacions. Meritxell Ferré (Centre de Lectura de Reus).
17.40h. Taula rodona de cloenda: Cap al futur. Andreu Ginés (Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià), Guillem Carreras (Ens de l’Associacionisme Cultural Català) i Esther Oliver Grasiot (UOC – FESTSPACE). Modera: M. Carme Jiménez (IRMU).
18.40h. Debat.
19.00h. Cloenda.

En l’organització del XII Congrés de la CCEPC hi participen l’Institut Ramon Muntaner, la Universitat Rovira i Virgili, el Centre de Lectura de Reus i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb el suport de les quatre diputacions catalanes, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut d’Estudis Catalans i la Fundació Privada Mútua Catalana.

Hi col·laboren, així mateix, la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, la Federació d’Ateneus de Catalunya, l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i l’Obra Social “la Caixa”.


Feu clic aquí per descarregar el programa complet en versió PDF.
Feu clic aquí per descarregar el llibre de les comunicacions al Congrés (17 MB)
Enllaç alternatiu per descarregar el llibre de les comunicacions al Congrés
Publicat a Notícies
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació