II Trobada de centres d'estudis de les comarques de Lleida 
Imprimeix

Dissabte dia 13 de juny va tindre lloc a Mollerussa la II Trobada de centres d'estudis de les comarques de Lleida, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i l'Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell. Aquesta jornada va comptar amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. La jornada va aplegar una quarantena de persones en representació de dotze centres d'estudis i entitats culturals de les comarques lleidatanes.

La II Trobada va començar amb els parlaments de benvinguda de les autoritats assistents. La primera part del matí es va dedicar a donar a conèixer les eines de difusió que la CCEPC i l'IRM posen a l'abast dels centres d'estudis. Tot seguit, els centres assistents van presentar els nous projectes desenvolupats des de la celebració de la I Trobada l'any 2008. Després de les dues edicions organitzades fins al moment, el coneixement de les entitats i dels projectes que es desenvolupen és suficient per valorar un nou format de cara a la III Trobada del proper any 2010, que podria tindre un temàtic o monogràfic. La conferència a càrrec de Joan Ramon Gomà sobre la Viquipèdia en català va cloure la part d'intervencions de la jornada.

La trobada va continuar amb el dinar i una visita guiada a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, que va resultar de gran interès per conèixer el què era i en què s'ha convertit la zona agrícola del Pla d'Urgell gràcies a la construcció d'aquesta magna obra hidràulica.

Volem donar les gràcies als centres assistents a la II Trobada i emplaçar a tots els centres d'estudis de les comarques de Lleida a la III Trobada del proper any 2010 que tindrà lloc a les Borges Blanques, amb el Centre d'Estudis de les Garrigues com a amfitrió.
Publicat a Notícies | 6 juliol 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació