"Plecs d'Història Local", núm. 134 
Imprimeix

Ja està disponible el núm. 134 dels Plecs d'Història Local, suplement d'història local de la revista L'Avenç, editat per l'Institut Ramon Muntaner. El número s’ha dedicat a la commemoració del centenari de la Setmana Tràgica, començant per un editorial que fa referència a la Setmana Tràgica als barris de Barcelona, en què s'expliquen les activitats dels grups de recerca de Barcelona que es realitzaran entre els mesos de juliol de 2009 i 2010.

També hi podem trobar un article sobre les noves perspectives de la Setmana Tràgica, a càrrec de Joan Bada, professor de la Universitat de Barcelona; un altre de l'historiador Jordi Rabassa dedicat a la Setmana Tràgica a Sant Andreu de Palomar; una aportació sobre el centenari de la Setmana Tràgica a Sabadell, a càrrec d'Eduard Masjuan, del Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la UB i, per últim, una aproximació a la influència de la Setmana Tràgica en la literatura catalana coetània, a càrrec de Margarida Casacuberta, professora de la Universitat de Girona. A més, també trobareu les ressenyes i la tria de novetats bibliogràfiques habituals.

Properament podreu descarregar-vos el pdf d'aquest número al web del suplement. En format paper, el trobareu amb el número 348 de la revista L'Avenç.
Publicat a Notícies | 6 juliol 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació