26 centres participen al congrés "Centres d'estudis, universitats i administracions" 
Imprimeix

Foto: Serveis Audiovisuals de l'IEI
La seu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs va acollir els dies 27 i 28 de novembre el congrés "Centres d'estudis, universitats i administracions", organitzat per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Xarxa Vives d'Universitats. Hi van participar representants de 26 centres d'estudis.

El plantejament del congrés, estructurat en tres àmbits (la recerca, el desenvolupament local i la projecció i incidència social), partia d'una realitat: l'evidència, contrastada durant les últimes dècades, que els centres d'estudis i les activitats que desenvolupen, han fet un pas de gegant, lluny del concepte de l'erudit local, cap a una veritable xarxa de coneixement i de difusió cultural, multiplicant la seva presència al territori, oferint productes de qualitat i nodrint-se de col·laboradors amb formació universitària.

Des d'aquest punt de partida, les ponències i taules rodones van propiciar debats vius sobre aspectes com el reconeixement -social i acadèmic, per part de les administracions i la universitat- de la recerca i les publicacions dels centres d'estudis, les relacions amb altres agents territorials com ara els arxius i els museus, la necessitat d'un punt de trobada amb els periodistes que faci possible la difusió de les activitats als mitjans de comunicació. Un nexe comú dóna sentit a tots aquests plantejaments, l'aprofitament mutu entre els tres col·lectius i l'objectiu d'un servei a l'abast de la societat en general.

Els plantejaments desenvolupats al congrés han d'obrir camins i línies d'actuació, per a poder oferir als centres eines en els tres àmbits proposats. D'aquesta manera, cada entitat decidirà les estratègies a seguir. Durant el seu desenvolupament es van recollir i exposar a les sessions les aportacions fetes a través del formulari digital, disponible als llocs web de la Coordinadora i de l'Institut Ramon Muntaner.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació