La jornada sobre història marítima aspira a tenir continuïtat 
Imprimeix

El dissabte 21 de novembre va tindre lloc a Barcelona la I Jornada de Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima. La jornada va ser organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner i es va celebrar a la sala d'actes del mateix Museu Marítim.

La jornada es va iniciar amb la presentació de l'Observatori Permanent d'Història i Cultura Marítima de la Mediterrània, a càrrec d'Enric García Domingo, director tècnic de l'Observatori. Arran d'aquesta presentació van sorgir diferents vies de col·laboració entre els centres d'estudis i l'Observatori.

Posteriorment, es van presentar sengles estudis d'Eliseu Carbonell Camós, sobre etnoclimatologia marítima a l'Alt Maresme, i de Joan Manel Arca, sobre l'etnologia de la pesca i les drassanes tradicionals a Cambrils. L'espai de participació dels centres i entitats d'estudis es va articular al voltant de dues taules de presentacions de recerques i projectes i un debat sobre l'estat de la qüestió. L'acte va acabar amb la presentació de les novetats bibliogràfiques referents al tema.

Aquesta I Jornada ha nascut amb voluntat de continuïtat, tal com es va expressar durant la seva celebració, amb una doble finalitat. Per un costat, servir de punt de trobada i intercanvi d'idees i projectes al voltant de la història i la cultura marítimes i fluvials. I d'altre ha de permetre copsar l'estat de la qüestió i traçar unes línies mestres del que ha estat, és i pot ser la recerca local en el camp de recerca marítima i fluvial.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació