Celebració de la XVIII Assemblea General de la CCEPC a Riudoms 
Imprimeix

El dissabte 27 de febrer, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana va celebrar a Riudoms la seva XVIII Assemblea General Ordinària i la XII Assemblea General Extraordinària. Amb motiu del recent 30è aniversari del Centre d’Estudis Riudomencs “Arnau de Palomar”, va ser aquesta entitat la que va acollir la trobada anual.

L’assemblea comptà amb l’assistència de 38 centres adherits a la CCEPC i un centre convidat, el Centre d’Estudis d’Altafulla. Les persones assistents rondaren la vuitantena, una representació nodrida del moviment dels centres d’estudis.

Després de l’esmorzar, es va iniciar la jornada amb la XVIII Assemblea General Ordinària, durant la qual es va fer balanç de les activitats desenvolupades durant l’any 2009 i es va plantejar el programa d’actuació per a aquest exercici 2010. Com a punt final de l’assemblea ordinària es ratificà l’adhesió a la CCEPC d’aquests nous centres d’estudis, amb els quals arribem al número de 107: Arrels Cultura de Caldes d’Estrac, Centre de Recerques del Pla d’Urgell “Mascançà”, Centre d’Estudis Voltreganès, Grup de Recerca de Cervelló i l’Institut d’Estudis de l’Alt Urgell.

La XII Assemblea General Extraordinària va comportar la renovació de la meitat dels càrrecs a la Junta de Govern de la CCEPC (vicepresidència segona, tresoreria i sis vocalies). Després de tancar la recepció de candidatures, es va optar per una candidatura conjunta que amplia el número de vocalies d’onze a dotze. Els nous membres incorporats són: Tura Clarà (Amics de Besalú i el seu Comtat), Josep Maria Ferran (Centre d’Estudis del Priorat) i Ramon Ten (Fundació Bosch i Cardellach).

Les activitats que van acompanyar la celebració de l’assemblea van consistir en una animada calçotada i una ruta guiada pels llocs i edificis més significatius de Riudoms a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’aquesta població del Baix Camp.

Com cada any, durant l’assemblea hi va haver la mostra de les publicacions editades pels centres adherits durant l’any 2009 i es va obsequiar els centres assistents amb diverses publicacions.
Publicat a Notícies | 7 març 2010
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació