Mort de Julià Lladó i Gràcia 

El dia 3 de maig, a l’edat de 84 anys, va morir en Julià Lladó, membre actiu del Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell i membre de la junta de la CCEPC.

Les seves ganes de treballar en bé d’Argentona les va compartir amb les d’articular el Maresme des del treball dels centres d’estudis i altres entitats culturals de la comarca. Amatent a cercar contactes de persones i grups que en el seu àmbit local treballessin per la difusió del patrimoni, de la història, del coneixement obtingut a partir de la recerca, va ser una de les persones clau en l’arrencada de les trobades anuals del Maresme, de les qual ja s’han celebrat sis edicions.
Publicat a Notícies | 5 juny 2013

Adhesió del Taller d'Història del Clot-Camp de l'Arpa 

El Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa ha formalitzat la seva adhesió a la Coordinadora. Creat l’any 2007, el centre és una secció de la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa, que va ser fundada el 1998. Aquestes són les seves dades:

Adreça: c/ Joan Sibelius, 3. 08026 Barcelona
A/e: thclotcarpa@gmail.com
Telèfon: 93 291 80 80
Contacte: Jordi Morell
Lloc web: http://thclotcarpa.wordpress.com
Publicat a Notícies | 4 juny 2013

Noves ofertes al carnet Recercat dels centres d’estudis 

Des de l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC seguim treballant per tal d’augmentar les ofertes i promocions a les quals es pot accedir amb el carnet Recercat per als socis dels centres d’estudis. L’objectiu del carnet és crear un element que ens identifiqui com a col·lectiu i que sigui una eina a través de la qual oferir avantatges en diferents àmbits, principalment vinculats al món de la cultura.

Entre les noves ofertes hi ha la d’una tarifa reduïda en l’entrada al Museu Comarcal de Cervera. Podeu consultar totes les promocions fent clic aquí.
Publicat a Notícies | 4 juny 2013

La CCEPC s'adhereix a les declaracions de l'IEC i la ICF contra la Llei de llengües d'Aragó 

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, davant de la Llei de llengües aprovada per les Corts d’Aragó, s’adhereix a la declaració feta per l’Institut d’Estudis Catalans, com a institució científica amb autoritat sobre la llengua catalana, i al manifest  d’Iniciativa Cultural de la Franja, com a portaveu de les associacions culturals que treballen per dignificar llengua i cultura en aquest territori.
Publicat a Notícies | 26 maig 2013

‘Plecs d’història local’ sobre el coneixement, la protecció i la difusió del patrimoni local 

Plecs d'història localEl passat mes d’abril va sortir el número 149 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç editat per l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC.

Aquest número, dedicat al coneixement, la protecció i la difusió del patrimoni local, inclou articles de Teresa Reyes i Bellmunt, cap de la Secció Tècnica de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona; Marta Fàbrega Galleguet, directora del Museu Arqueològic i Paleontològic – Coves del Toll de Moià; Marc Bosch de Doria, arqueòleg i gerent de l’empresa Antequem SL, Carles García Hermosilla, director del Museu Industrial del Ter, i María del Agua Cortés Elía, arqueòloga i tècnica de patrimoni cultural a la Diputació de Barcelona.

A més de les aportacions del dossier, també hi trobareu un homenatge a Josep Miquel Vidal Hernández, coordinador científic de l’Institut Menorquí d’Estudis, desaparegut recentment, i les seccions habituals de ressenyes, novetats bibliogràfiques i noticiari.

Podeu consultar/descarregar el pdf de la publicació seguint aquest enllaç.
Publicat a Notícies | 5 maig 2013
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació