Crida a participar a la mostra “Catalunya en transició”, del Memorial Democràtic 

El Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya promou una mostra sobre la transició de la dictadura franquista a la democràcia: “Catalunya en transició. De l’Assemblea de Catalunya a les eleccions al Parlament (1971-1980)”. La mostra s’inaugurarà a Barcelona i posteriorment iniciarà la seva itinerància per viles i ciutats del país, acompanyada de diverses activitats paral·leles i iniciatives pedagògiques.

Atesa l’estreta relació que tant la CCEPC com els centres d’estudis han mantingut amb el Memorial, us convidem a participar en aquest projecte i a posar a disposició del públic objectes, documents, fotografies i/o material audiovisual sobre aquests anys. Cal posar-se en contacte amb el Memorial Democràtic mitjançant l’adreça de correu electrònic memorialdemocratic@gencat.cat o al telèfon 93 551 91 95 per tal de gestiona-ne la cessió o facilitar-ne la digitalització i que puguin formar part de la mostra.
Publicat a Notícies | 14 abril 2013

Març: la mostra visita Eivissa i Cerdanyola del Vallès 

Les itineràncies de l’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” durant el mes de febrer són les següents:

—Santa Eulària des Riu (Eivissa). Sala d’exposicions de Santa Eulària des Riu. Fins al 24 de març. Acollida per l’Institut d’Estudis Eivissencs.
—Cerdanyola del Vallès. Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. Fins a l’1 d’abril. Acollida pel Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC).
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 9 març 2013

L’Assemblea General de la CCEPC reuneix representants de 34 centres 

Malgrat les condicions climatològiques, representants de 34 centres d’estudis van ser presents a Lleida, el 23 de febrer passat, a la XXI Assemblea General Ordinària de la CCEPC, que aquest any va ser acollida per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

Durant l’esmorzar previ a l’assemblea vam comptar amb la l’assistència del director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Sr. Josep Borrell. Les paraules de benvinguda van anar a càrrec del director de l’IEI, Sr. Josep M. Solé i Sabaté, que va oferir la institució als centres.
Publicat a Notícies | 7 març 2013

Les colonitzacions de terres dels segles XIX i XX, a ‘Plecs d’història local’ 

El passat mes de febrer s’ha editat el número 148 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç editat per l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC.

El número està dedicat a les colonitzacions de terres als territoris de parla catalana durant els segles XIX i XX i compta amb sengles articles dedicats als Masos Nous de Robert, a la plana Baixa del Ter, a càrrec de Joan Serra i Antoni Roviras; a la colònia agrícola del Montgó (Xàbia i Dènia, Marina Alta), a càrrec de Joaquim Bolufer; al Poblenou del Delta, a càrrec d’Emeteri Fabregat, i, finalment, a la colònia agrícola de Graugés, a Avià, a càrrec de Josep Noguera i Canal.

A més de les aportacions del dossier, també hi trobareu les seccions habituals de ressenyes, novetats bibliogràfiques i noticiari.

El podeu consultar o descarregar en format PDF en aquest enllaç.
Publicat a Notícies | 7 març 2013

Es posa en marxa el Carnet Recercat 

El proppassat 4 de març es va posar en marxa el Carnet Recercat. El seu objectiu és crear un element que ens identifiqui com a col·lectiu i que sigui una eina a través de la qual oferir avantatges als associats dels centres d’estudis en diferents àmbits, principalment vinculats al món de la cultura.

Ja ens hem posat en contacte amb la majoria d’entitats de la CCEPC sol·licitant que ens feu arribar una base de dades amb els noms i cognoms dels socis i els NIF per poder generar els carnets. Els primers centres que ho han fet ja han rebut els carnets impresos. Us mantindrem informats dels descomptes a través del portal irmu.org i dels butlletins mensuals que anirem enviant.
Publicat a Notícies | 7 març 2013
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació