Número 24 de la revista ‘Frontissa’ 

Ja tenim editat el núm. 24 de la revista semestral de la CCEPC Frontissa. Els articles que hi trobareu a les diferents seccions són: “Des de la universitat” (article de Lluís Messeguer, UJI); “Una imatge, una història” (les inundacions del riu llobregat de l’any 1971 a la ciutat de Cornellà de Llobregat); “Coneguem els centres d’estudis” (Centre d’Estudis d’Altafulla); “CCEPC” (les trobades territorials dels centres d’estudis); “IEC” (la Secció Filològica de l’IEC); “Institut Ramon Muntaner” (Les revistes científiques dels centres d’estudis: sistemes d’avaluació i criteris de qualitat); “L’entrevista” (Josep Riba i Gabarró); “La finestra” (l’Enciclopèdia de Menorca, una experiència peculiar); “L’Arxiu” (L’Arxiu històric de CCOO a Catalunya); “El Museu” (Museu Etnogràfic de Ripoll); “Ressenyes i novetats bibliogràfiques”.
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013

Febrer: la mostra visita Sant Feliu de Llobregat, Argentona i Cerdanyola 

Les itineràncies de l’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” durant el mes de febrer són les següents:

-Sant Feliu de Llobregat. Centre Cívic Mas Lluí. Fins al 4 de febrer. Acollida pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.
-Argentona. Casa Gòtica. Fins al 25 de febrer. Acollida pel Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell.
-Cerdanyola del Vallès. Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. Del 25 de febrer a l’1 d’abril. Acollida pel Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC).
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 2 febrer 2013

Adhesió a Coop 57 

El passat mes de desembre la CCEPC va ser acceptada com a sòcia de Coop 57, una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que es dedica a recollir estalvi popular per finançar projectes d’economia social i solidària. Coop57 té dos tipus de socis:

-Socis de serveis. Poden fer aportacions econòmiques a Coop57 i rebre préstecs. Han de ser entitats d’economia social i solidària. La CCEPC entraria dins aquest grup.
-Socis col·laboradors. Són bàsicament persones que fan aportacions econòmiques a Coop57, però no poden rebre préstecs.

Per fer-se sòcies de serveis de Coop57, les entitats han de passar una avaluació per garantir que s’adeqüin als seus criteris ètics i socials. En moments com aquests en què les entitats pateixen problemes de finançament i de disponibilitat a la tresoreria, us animem a conèixer Coop 57 com a alternativa als serveis bancaris tradicionals.
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013

La signatura electrònica, necessària per a la tramitació telemàtica de les subvencions del Departament de Cultura 

Com ja sabeu, des de l’any 2012 les subvencions del Departament de Cultura es tramiten a través de la finestreta única de l’OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural). Com a novetat, aquest 2013 totes les subvencions hauran de ser tramitades telemàticament; per tant, és molt important que algun representant de la vostra entitat disposi de signatura electrònica per poder presentar la sol·licitud. No s’admetran sol·licituds en paper.
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013

III Jornada de Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima 

El passat 1 de desembre se celebrà la III Jornada Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima, organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner.

La jornada comptà amb una important assistència, de més de seixanta persones, i començà amb la conferència inaugural “Veus de la mar: el programa d’història oral del MMB”, a càrrec d’Enric Domingo i Inma Gonzàlez Sànchez. Continuà amb dues taules de presentacions de recerques, en què es van presentar un total d’onze recerques relacionades amb el patrimoni marítim local dels territoris de parla catalana. En va destacar el treball “Les filles del mar. Les dones i el mar en la societat catalana”, d’Eulàlia Torra Borràs i Eliseu Carbonell Camós, guanyadors del XII Premi de Recerca Ricart i Giralt, convocat pel Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner.

Per a més informació: http://www.mmb.cat i http://www.irmu.org.
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació