Adhesió a Coop 57 

El passat mes de desembre la CCEPC va ser acceptada com a sòcia de Coop 57, una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que es dedica a recollir estalvi popular per finançar projectes d’economia social i solidària. Coop57 té dos tipus de socis:

-Socis de serveis. Poden fer aportacions econòmiques a Coop57 i rebre préstecs. Han de ser entitats d’economia social i solidària. La CCEPC entraria dins aquest grup.
-Socis col·laboradors. Són bàsicament persones que fan aportacions econòmiques a Coop57, però no poden rebre préstecs.

Per fer-se sòcies de serveis de Coop57, les entitats han de passar una avaluació per garantir que s’adeqüin als seus criteris ètics i socials. En moments com aquests en què les entitats pateixen problemes de finançament i de disponibilitat a la tresoreria, us animem a conèixer Coop 57 com a alternativa als serveis bancaris tradicionals.
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013

La signatura electrònica, necessària per a la tramitació telemàtica de les subvencions del Departament de Cultura 

Com ja sabeu, des de l’any 2012 les subvencions del Departament de Cultura es tramiten a través de la finestreta única de l’OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural). Com a novetat, aquest 2013 totes les subvencions hauran de ser tramitades telemàticament; per tant, és molt important que algun representant de la vostra entitat disposi de signatura electrònica per poder presentar la sol·licitud. No s’admetran sol·licituds en paper.
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013

III Jornada de Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima 

El passat 1 de desembre se celebrà la III Jornada Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima, organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner.

La jornada comptà amb una important assistència, de més de seixanta persones, i començà amb la conferència inaugural “Veus de la mar: el programa d’història oral del MMB”, a càrrec d’Enric Domingo i Inma Gonzàlez Sànchez. Continuà amb dues taules de presentacions de recerques, en què es van presentar un total d’onze recerques relacionades amb el patrimoni marítim local dels territoris de parla catalana. En va destacar el treball “Les filles del mar. Les dones i el mar en la societat catalana”, d’Eulàlia Torra Borràs i Eliseu Carbonell Camós, guanyadors del XII Premi de Recerca Ricart i Giralt, convocat pel Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner.

Per a més informació: http://www.mmb.cat i http://www.irmu.org.
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013

Canvi de data del VIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs 

Estudis transpirinencsLes dates definitives de la celebració del VIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs són els dies 27, 28 i 29 de setembre de 2013. El Col·loqui, que se celebrarà a Núria (el Ripollès), se centra en l’estudi de la incidència de la religió als Pirineus al llarg de la història des de perspectives diverses i actuals (antropologia, etnologia, història, art i patrimoni, economia i turisme cultural, política, organització territorial, etc.).
Publicat a Notícies | 2 febrer 2013

Desembre: la mostra visita Calonge, Vilafranca del Penedès i la Garriga 

Després de poder-se visitar a Horta de Sant Joan fins al 2 de desembre, l’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” es presentarà durant el mes de desembre en aquestes altres localitats:

—Calonge. Castell de Calonge. Fins al 9 de desembre. Acollida per l’Ateneu de Calonge. Dia 30 de novembre a les 20h a la Sala Fontova: Xerrada “El món agrari a l’Empordà”, amb la participació de David Gràcia (Fundació Remença XXI); Dolors Mañas (Regidora de Cultura); Joan Molla (Ateneu Popular de Calonge); Jordi Salip (GOB Menorca i IAEDEN) i Josep Santesmases (CCEPC i IRMU).
—Vilafranca del Penedès. Del 4 de desembre al 15 de gener. Acollida per l’Institut d’Estudis Penedesencs.
—La Garriga. Sala d’exposicions municipal. Del 10 al 30 de desembre. Acollida per l’Ajuntamnet de la Garriga.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 2 desembre 2012
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació