Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat 

El passat 6 d’octubre la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van organitzar la I Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, que se celebrà al castell d’Escornalbou. La trobada consistí en la taula rodona “El paper de la recerca local: entre el món local i el món acadèmic”, amb la participació de Ramon Arnabat, Pere Ysàs i el Sr. Josep Fàbregas; la presentació de les entitats del territori, de les informacions d’interès de la CCEPC i l’IRMU i de l’anàlisi DAFO sobre el món dels centres d’estudis, i, finalment, la xerrada “Les revistes científiques dels centres d’estudis: sistemes d’avaluació i criteris de qualitat”, a càrrec de Pineda Vaquer. La trobada es complementà amb una visita guiada al castell d’Escornalbou i amb un dinar de germanor.

Aquesta primera trobada comptà amb la participació d’una cinquantena de membres de centres d’estudis de la demarcació, que posaren en comú les seves activitats i debateren sobre diferents aspectes de la tasca dels centres d’estudis en el territori.
Publicat a Notícies | 4 novembre 2012

La mostra visita Martorell, Lleida i Ulldecona 

Durant els passats mesos d'agost i setembre, l'exposició ha estat programada a Castellfollit de Riubregós, a Cabra del Camp, a la Sénia, a Altafulla i a Gelida. Les programacions més properes són:

—Martorell. Museu de l'Enrajolada. Del 2 d'octubre al 19 de novembre. Acollida pel Centre d'Estudis Martorellencs.
—Lleida. Sala Gran de la Canonja de la Seu Vella. Del 24 de setembre al 7 d'octubre. Acollida pel Grup d'Estudis Hortariu de l'Ateneu Popular de Ponent.
—Ulldecona. Casa de Cultura. Del 8 d'octubre al 4 de novembre. Acollida pel Centre d'Estudis d'Ulldecona.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 30 setembre 2012

20è aniversari de la CCEPC 

Des de la Junta de Govern de la CCEPC no es volia deixar passar, tot i les dificultats econòmiques actuals, l'ocasió de celebrar que el dia 6 de juny d'ara fa vint anys, a la ciutat de Vic, 23 centres d'estudis van constituir la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

És per això que es va organitzar un senzill acte commemoratiu el divendres 22 de juny a la sala d'actes del Palau Marc, seu de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es volia compartir aquesta celebració amb els centres d'estudis adherits, amb tots els membres de l'actual i de les anteriors juntes de govern i amb les persones, les entitats i les institucions que han col·laborat o han donat suport a la Coordinadora durant aquest vint anys, molt especialment amb l'equip humà de l'Institut Ramon Muntaner.
Publicat a Notícies | 8 juliol 2012

Adhesió del Centre d’Estudis de Subirats 

El Centre d’Estudis de Subirats (CESUB), fundat l’any 2011, ha formalitzat la seva adhesió a la Coordinadora. Els seus àmbits d’actuació són la recerca, la protecció i la divulgació del patrimoni històric, cultural, artístic i natural de Subirats. Les seves dades són aquestes:

Adreça: C/ de Ponent, 32. 08739 Sant Pau d’Ordal-Subirats (Alt Penedès)
A/e: cesubirats@gmail.com
Telèfon: 93 899 32 88
Contacte: Josep Mata
Lloc web: http://cesubirats.blogspot.com
Publicat a Notícies | 8 juliol 2012

La CCEPC i l’IRM es fan ressò de la crida dels centres de la Franja a adherir-se a la reclamació dels catalanoparlants de l’Aragó 

Davant l’esborrany de la nova Llei de llengües que promou el Govern d’Aragó i que no reconeix la denominació de llengua catalana i la denomina com a “aragonès propi de l’àrea oriental”, els centres d’estudis de la Franja, Institut d’Estudis del Baix Cinca, Associació Cultural del Matarranya i Centre d’Estudis Ribagorçans, aplegats en la Iniciativa Cultural de la Franja, han realitzat un manifest on “reclamen el reconeixement dels catalanoparlants a l’Aragó”.

Els centres d’estudis promotors del manifest, que es pot consultar en aquest enllaç, fan una crida a les associacions i centres d’estudis culturals i centres d’estudis locals i comarcals a adherir-s’hi en defensa de la unitat de la llengua catalana a l’Aragó.

Podeu enviar les vostres adhesions a l’Associació Cultural del Matarranya ( acmatarranya@gmail.com ), l’Institut d’Estudis del Baix Cinca ( iebc@iebc.cat ) i el Centre d’Estudis Ribagorçans ( ce.cerib@gmail.com ).
Publicat a Notícies | 8 juliol 2012
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació