Nova versió del banc d’imatges del projecte sobre el món agrari 

Des del passat 25 de juny s’ha implementat una nova versió del banc d’imatges del projecte “El món agrari a les terres de parla catalana”, allotjada en el portal de la Memòria Digital de Catalunya, coordinat pel Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC).

Aquesta nova versió del banc d’imatges modernitza la interfície i la visualització de les imatges per part de l’usuari; incorpora eines web 2.0 (compartir, comentar, etiquetar, puntuar); suporta més col·leccions (i més grans); potencia la personalització i el branding institucional; facilita i millora l’exportació en altres formats (OAI-PMH, XML, Dublin Core Qualificat, etc.) i ofereix la consulta multidioma (català, castellà i anglès).

Podeu consultar aquesta nova versió del banc d’imatges en aquest enllaç.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 8 juliol 2012

Adhesió de Circare. Grup de Recerca Històrica 

Un nou centre d'estudis s'ha adherit a la CCEPC. Es tracta de Circare. Grup de Recerca Històrica, que té com a línies principals de recerca i divulgació la infància i la dona com a subjectes històrics. Aquestes són les seves dades:

Adreça: C/ de la Manxa, 4, soterrani, 3r 1a. 08032 Barcelona (el Barcelonès)
A/e: circare@hotmail.com
Tel.: 670 260 062
Persona de contacte: Elena Ràfols
Lloc web: http://www.infanciatuteladaenelfranquisme.cat
Publicat a Notícies | 3 juny 2012

La mostra sobre el món agrari, a la Pobla de Segur i l’Escala 

L’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana”, produïda per la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, continua la seva itinerància. Aquesta vegada una còpia anirà a la Pobla de Segur, on es podrà visitar del 9 al 24 de juny al Comú de Particulars (C/ de la Font, 17), gràcies a la col·laboració d’aquesta institució pallaresa. L'altra còpia té com a destinació el Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala, on es podrà visitar a partir del dia 28 de juny.

A banda, us recordem que, fins al 17 de juny, podreu veure l’exposició a la Masia de Can Déu de Sabadell. En aquest cas l’entitat amfitriona és l’Obra Social “Unnim”.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 3 juny 2012

Publicació del número 145 dels “Plecs d’Història Local” 

El mes d’abril passat s’ha publicat el núm. 145 dels Plecs d’Història Local, suplement d’història local de la revista L’Avenç, realitzat per l’Institut Ramon Muntaner. Aquest número es dedica als moviments socials en el tardofranquisme i la transició, i inclou treballs de Ramon Arnabat (ISOCAC-URV), Meritxell Ferré Baldrich (ISOCAC-URV), Josep Santesmases i Ollé (Centre d’Estudis del Gaià) i Antoni-Lluís Carrió (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta).
Publicat a Notícies | 5 maig 2012

XVII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona 

El dissabte 5 de maig s'ha celebrat a Tossa (la Selva) la XVII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis i el Centre d’Estudis Tossencs.

La trobada va començar a dos quarts de deu del matí amb una visita al far de Tossa, a càrrec de David Moré. A la una del migdia, a la sala Nau, va tenir lloc la taula rodona “Història, vida i imaginari als fars”, amb la participació de David Moré, Marc Soler Eleuteri. Posteriorment es van presentar els projectes de la CCEPC, de l’Institut Ramon Muntaner i del Patronat Francesc Eiximenis, a càrrec de Josep Santesmases, M. Carme Jiménez i Narcís Figueras, respectivament. A les tres de la tarda va tenir lloc un dinar, després del qual es va fer una visita al Museu Municipal de Tossa.
Publicat a Notícies | 5 maig 2012
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació