Publicació del número 145 dels “Plecs d’Història Local” 

El mes d’abril passat s’ha publicat el núm. 145 dels Plecs d’Història Local, suplement d’història local de la revista L’Avenç, realitzat per l’Institut Ramon Muntaner. Aquest número es dedica als moviments socials en el tardofranquisme i la transició, i inclou treballs de Ramon Arnabat (ISOCAC-URV), Meritxell Ferré Baldrich (ISOCAC-URV), Josep Santesmases i Ollé (Centre d’Estudis del Gaià) i Antoni-Lluís Carrió (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta).
Publicat a Notícies | 5 maig 2012

XVII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona 

El dissabte 5 de maig s'ha celebrat a Tossa (la Selva) la XVII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis i el Centre d’Estudis Tossencs.

La trobada va començar a dos quarts de deu del matí amb una visita al far de Tossa, a càrrec de David Moré. A la una del migdia, a la sala Nau, va tenir lloc la taula rodona “Història, vida i imaginari als fars”, amb la participació de David Moré, Marc Soler Eleuteri. Posteriorment es van presentar els projectes de la CCEPC, de l’Institut Ramon Muntaner i del Patronat Francesc Eiximenis, a càrrec de Josep Santesmases, M. Carme Jiménez i Narcís Figueras, respectivament. A les tres de la tarda va tenir lloc un dinar, després del qual es va fer una visita al Museu Municipal de Tossa.
Publicat a Notícies | 5 maig 2012

La mostra sobre el món agrari, a Sabadell i Falset 

El dia 8 de març, amb la programació a Amposta de la segona còpia de l’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana”, es va iniciar el doble circuit itinerant. El mes d'abril les dues còpies de l'exposició han viatjat a Sabadell i a Falset.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 5 maig 2012

Assemblees Ordinària i Extraordinària de la CCEPC 

Xavier Fililla, president del CLR, dóna la benvinguda
El dissabte 25 de febrer es va celebrar al Centre de Lectura de Reus la XX Assemblea General Ordinària i la XIII Assemblea General Extraordinària de la CCEPC.

Durant l’Assemblea Ordinària es va aprovar la memòria d’activitats de l’any 2011 i la proposta d’actuacions per a aquest 2012, marcada per la continuïtat i el manteniment dels serveis permanents, com ara les eines de comunicació (butlletí Infocentres, revistes Frontissa i Plecs d’Història Local), servei d’assessorament i cursos, edició de les actes del congrés, entre d’altres, a més d'una doble itinerància de l’exposició sobre el món agrari.

Aquest programa d’activitats s’haurà de mantenir amb una reducció del pressupost de prop del 22% respecte a l’any 2011, quasi 31.000 €. Un altre dels temes tractats va ser la temàtica del novè congrés de la Coordinadora, que hauria de tenir lloc el 2013 o el 2014. Es va acordar vincular-lo als moviments de protesta de les dècades posteriors a la Guerra de Successió, cosa que permetrà relacionar-lo amb el tricentenari del 1714.
Publicat a Notícies | 16 març 2012

Adhesió del Centre d'Estudis Martorellencs 

Un nou centre ha formalitzat l'adhesió a la Coordinadora. Es tracta del Centre d'Estudis Martorellencs, amb un àmbit territorial d'actuació que s'estén a Martorell i els municipis de l'antiga Baronia de Castellvell de Rosanes (Castellví de Rosanes, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca, Abrera i Castellbisbal). Les seves dades són:

Adreça: Apt. de Correus 1. Pl. de la Vila, 41. 08760 Martorell (Baix Llobregat)
A/e: intranetcem@gmail.com
Telèfon: 634 53 72 05
Contacte: Alfred Mauri Martí
Lloc web: www.infocem.net
Publicat a Notícies | 16 març 2012
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació