Nou número dels "Plecs d’història local" 

Aquest mes de febrer s’ha publicat el número 144 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç editat per l’Institut Ramon Muntaner. El dossier porta per títol Noves propostes d’aproximació al patrimoni des dels centres d’estudis, i compta amb un editorial de Victòria Almuni i de M. Carme Jiménez.

El primer dels articles, “Els centres d’estudis i el patrimoni. Una proposta: les comissions cíviques de patrimoni”, va a càrrec de Carles Riba i Romeva, mentre que Esther Hachuel s’encarrega de la segona aportació, “La Comissió Cívica del Patrimoni del Baix Llobregat”, i Victòria Almuni i Josep Francesc Moragrega Font de l’última, “La Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre”.
Publicat a Notícies | 12 febrer 2012

Preparació de l'Assemblea General de 2012 

Assemblea de 2011 a Solsona
La XX Assemblea General de la CCEPC, corresponent a l'any 2012, tindrà lloc al Centre de Lectura de Reus, entitat que ens acollirà el dissabte 25 de febrer de 2012. Com ja sabeu, l'Assemblea General és el principal marc de trobada dels centres de la Coordinadora i el moment de fer balanç de les activitats i la gestió desenvolupades durant l'any i debatre els plantejaments i objectius per a l'any següent.

Aquesta vegada també celebrarem la XIII Assemblea General Extraordinària, que haurà de cobrir la meitat dels càrrecs de la Junta de Govern (presidència, vicepresidència primera, secretaria i quatre vocalies). Com cada any, després de les sessions assembleàries, gaudirem d'un dinar i d'una visita comentada. Durant el mes de gener començarem a trametre documentació sobre l'organització de l'assemblea i la documentació adient per a la presentació de candidatures per part de les entitats adherides.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011

VIII Congrés de la CCEPC: "1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana" 

La inauguració del congrés va tenir lloc al Museu d'Història de Catalunya el dijous 10 de novembre amb l'acte inaugural i la ponència de Jordi Borja.

El divendres 11 de novembre el congrés es va traslladar a l'auditori del Citilab de Cornellà de Llobregat, on es van desenvolupar les ponències i relatories de les diferents sessions corresponents als àmbits temàtics del congrés. Al vespre es va inaugurar l'exposició del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat "Tothom al carrer. La lluita antifranquista al Baix Llobregat, 1960-1979". Divendres i dissabte també es van celebrar taules rodones amb la participació de ponents i públic assistent, que van ser molt riques en participació i plantejaments.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011

Jornades sobre "Comunicació i patrimoni cultural" 

Aquest any estem incidint en les eines de difusió i comunicació de les entitats. Durant el mes de novembre us vam oferir les dues jornades organitzades per l'Ens de Comunicació Associativa. Ara hem tingut l'oportunitat de col·laborar amb l'entitat Taula de Comunicació en l'organització de les seves VIII Jornades de Comunicació que, sota el títol "Comunicació i patrimoni cultural", se celebren al Col·legi de Periodistes (Rambla de Catalunya, 10 de Barcelona) els dies 14 de desembre (sessions de matí i de tarda) i 15 de desembre (sessió de matí).
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011

V Trobada d'entitats de recerca local i comarcal del Maresme 

El Grup de Recerca la Filferrada va acollir en el marc del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt la V Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme. Aquesta edició, celebrada el dissabte 3 de desembre, girava al voltant de la temàtica "El Maresme i la conflictivitat bèl·lica" i va comptar amb l'assistència d'una seixantena d'inscrits.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació