Moltes gràcies, Eva 

Des de finals del mes de desembre l'Eva Garcia Lleixà ja no treballa amb nosaltres. Els reajustaments pressupostaris de la CCEPC no han fet possible la seva continuïtat i l'hem hagut de rescindir el contracte. D'aquesta manera veiem reduït el personal laboral dedicat a la gestió de l'entitat i dels seus projectes.

L'Eva es va incorporar a la Coordinadora el mes de novembre de 2008, i des de llavors ha estat un suport molt important per poder desenvolupar alguns dels nostres projectes, de manera especial el del món agrari. Com a membre del Centre d'Estudis Seniencs segur que la trobarem, com sempre, en alguna de les nostres activitats. Molta sort.
Publicat a Notícies | 12 febrer 2012

Itinerància i oferiment d'una segona còpia de la mostra sobre el món agrari 

Inauguració de la mostra a Igualada
Fins al dia 19 de febrer l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" es pot veure al Museu de la Pell d'Igualada, acollida pel Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada. La programació va coincidir amb la 1a Trobada de Recerca de l'Anoia. Després viatjarà a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, els dies 17, 18 i 19 de març. La segona còpia començarà la seva itinerància al Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta, on estarà oberta al públic des del dia 9 de març fins a l'1 d'abril.

Oferiment.– En aquests moments ja tenim la segona còpia de l'exposició acabada. Per poder començar a definir el doble circuit d'itinerància per als anys 2012 i 2013 hem fet públiques les bases que regularan la cessió de l'exposició. Les entitats o institucions que la vulguin programar tindran de termini fins el 29 de febrer per fer-nos arribar les seves peticions de programació.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 12 febrer 2012

Nou número dels "Plecs d’història local" 

Aquest mes de febrer s’ha publicat el número 144 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç editat per l’Institut Ramon Muntaner. El dossier porta per títol Noves propostes d’aproximació al patrimoni des dels centres d’estudis, i compta amb un editorial de Victòria Almuni i de M. Carme Jiménez.

El primer dels articles, “Els centres d’estudis i el patrimoni. Una proposta: les comissions cíviques de patrimoni”, va a càrrec de Carles Riba i Romeva, mentre que Esther Hachuel s’encarrega de la segona aportació, “La Comissió Cívica del Patrimoni del Baix Llobregat”, i Victòria Almuni i Josep Francesc Moragrega Font de l’última, “La Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre”.
Publicat a Notícies | 12 febrer 2012

Preparació de l'Assemblea General de 2012 

Assemblea de 2011 a Solsona
La XX Assemblea General de la CCEPC, corresponent a l'any 2012, tindrà lloc al Centre de Lectura de Reus, entitat que ens acollirà el dissabte 25 de febrer de 2012. Com ja sabeu, l'Assemblea General és el principal marc de trobada dels centres de la Coordinadora i el moment de fer balanç de les activitats i la gestió desenvolupades durant l'any i debatre els plantejaments i objectius per a l'any següent.

Aquesta vegada també celebrarem la XIII Assemblea General Extraordinària, que haurà de cobrir la meitat dels càrrecs de la Junta de Govern (presidència, vicepresidència primera, secretaria i quatre vocalies). Com cada any, després de les sessions assembleàries, gaudirem d'un dinar i d'una visita comentada. Durant el mes de gener començarem a trametre documentació sobre l'organització de l'assemblea i la documentació adient per a la presentació de candidatures per part de les entitats adherides.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011

VIII Congrés de la CCEPC: "1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana" 

La inauguració del congrés va tenir lloc al Museu d'Història de Catalunya el dijous 10 de novembre amb l'acte inaugural i la ponència de Jordi Borja.

El divendres 11 de novembre el congrés es va traslladar a l'auditori del Citilab de Cornellà de Llobregat, on es van desenvolupar les ponències i relatories de les diferents sessions corresponents als àmbits temàtics del congrés. Al vespre es va inaugurar l'exposició del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat "Tothom al carrer. La lluita antifranquista al Baix Llobregat, 1960-1979". Divendres i dissabte també es van celebrar taules rodones amb la participació de ponents i públic assistent, que van ser molt riques en participació i plantejaments.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació