V Trobada d'entitats de recerca local i comarcal del Maresme 

El Grup de Recerca la Filferrada va acollir en el marc del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt la V Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme. Aquesta edició, celebrada el dissabte 3 de desembre, girava al voltant de la temàtica "El Maresme i la conflictivitat bèl·lica" i va comptar amb l'assistència d'una seixantena d'inscrits.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011

IV Trobada de Centres d'Estudis d'Eramprunyà 

El dissabte dia 3 de desembre, amb el GREHIC com a amfitrió, va tenir lloc a Castelldefels aquesta trobada que acull els centres d'estudis de l'antiga baronia d'Eramprunyà (el Baix Llobregat). La trobada, dedicada a la preservació del patrimoni, va començar amb una recepció festiva a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. Les quinze comunicacions presentades van tenir un alt nivell, així com la taula rodona final.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011

VIII Trobada d'entitats de les comarques de la diòcesi de Tortosa sobre protecció del patrimoni 

El passat 26 de novembre es va dur a terme a l'EMD de Jesús (el Baix Ebre) la VIII Trobada d'entitats i associacions culturals de les comarques de la diòcesi de Tortosa, sobre el tema "El patrimoni: estudi, protecció, valorització i vindicació", organitzada en aquesta ocasió pel Centre d'Estudis de la Indumentària Tradicional de les Terres de l'Ebre (CEITTE), el Museu de les Terres de l'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i l'EMD de Jesús, amb la col·laboració de la CCEPC.
Publicat a Notícies | 8 desembre 2011

Visita a Torroella i Igualada 

El divendres 25 de novembre es va inaugurar l'exposició a la Capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí, acollida per l'Associació de Masos de Torroella de Montgrí i L'Estartit i Can Quintana. Museu de la Mediterrània, en el marc de la celebració de la Fira de Sant Andreu de la mateixa localitat.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 8 desembre 2011

Oferiment de l’exposició sobre el món agrari 

Des de la seva inauguració el mes de març, al Palau Robert de Barcelona, l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" ha estat programada per encàrrec d'entitats i institucions que van col·laborar econòmicament amb el projecte o bé a fires agrícoles i esdeveniments d'especial interès com ara el Recercat, trobades o jornades.

Els organitzadors –la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural– som conscients que la mostra té i tindrà una forta demanda, com ens ho demostra el fet que contínuament estem rebent peticions per a acollir-la. Davant aquest fet, us informem que la previsió és poder-ne fer una segona còpia a finals d'any o inicis de l'any 2012, amb l'objectiu de gestionar-ne un doble circuït.

A finals d'aquest any esperem fer pública l'oferta i les condicions per poder acollir l'exposició, amb avantatges per als centres d'estudis de la CCEPC i les entitats i institucions que han col·laborat amb nosaltres o han donat suport al projecte.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 13 novembre 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació