Modificacions legislatives d'impacte a les associacions del règim general 
Article destacat    

Arran de la xerrada realitzada per Rosa Gironès, de l’assessoria Talaia-Copdemà, a l’última Assemblea de la CCEPC sobre la nova fiscalitat que afecta de ple la gestió i el funcionament de les entitats, es va acordar facilitar a tots els centres d’estudis un document que resumís els principals punts de les noves normatives tant a l’àmbit espanyol com a l’àmbit català.

A través d’aquest enllaç podreu descarregar el document en format PowerPoint. El document també forma part d’un nou apartat obert a la secció de Serveis d’aquest mateix web.
Publicat a Notícies

La construcció del territori, tema del XI Congrés de la CCEPC 

“La construcció del territori”: geografia, identitat i usos polítics” és el tema general del XI Congrés de la CCEPC, que tindrà lloc a l’Auditori de Banyoles els dies 23, 24 i 25 de novembre del present any 2018.

Des del segle XVIII, bona part d’Europa viu un seguit d’ordenaments territorials per tal d’adaptar les necessitats de la construcció de l’estat amb el territori. En el cas de França, aquestes construccions s’inicien clarament amb la confecció dels departaments; i a Espanya, la confecció de les províncies ha tingut conseqüències profundes en el sistema de comunicació social, econòmic i polític tant a nivell local com nacional, un fet que s’ha arrossegat fins als nostres dies i que no sembla a prop de ser modificat.

Se’ns obre la possibilitat d’engegar i donar forma a debats que es desprenen a l’entorn de les relacions entre geografia, identitat i política (i les seves representacions) que han tingut i tenen lloc, tant a nivell local com nacional.

S’ofereix una molt bona ocasió per replantejar la relació que existeix entre la geografia, la identitat i la política pel que fa a les representacions del propi territori, i de quina manera s’ha projectat, ordenat i construït al llarg dels anys.
Publicat a Notícies | 10 juny 2018

La Segona República, eix de la primera Jornada sobre Historiografia Local 

Situades en el marc de les celebracions del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels 25 anys de la CCEPC, ens plantegem aquestes noves Jornades sobre Historiografia Local com una avaluació de les aportacions fetes a la historiografia general des de la recerca local i comarcal. Les publicacions que en resultin permetrien identificar què hi han aportat els estudis locals.

Cada edició de les jornades se centrarà en un període històric o temàtica concreta. La temàtica triada per a
treballar en aquesta primera ocasió és la Segona República. L’objecte d’estudi es distribueix en nou apartats que s’encarreguen a historiadors especialistes.

La jornada s’estructura en taules rodones on intervindran els diferents ponents, i es tancarà amb un epíleg sobre possible línies d’investigació encara sense explorar. Tindrà lloc el 18 de novembre de 2017 a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (plaça de la Catedral s/n, Lleida). La inscripció i el dinar seran gratuïts, prèvia confirmació a ccepc@iec.cat o al telèfon 93 324 85 85, extensió 131. El termini per a les inscripcions acaba el 13 de novembre.
Publicat a Notícies | 16 octubre 2017

Publicació del núm. 31 del semestral ‘Frontissa’ 

La Mussara. Persones entre les cases i la bassa. Imatge: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Arxiu de Patrimoni Etnològic / Fons Amades.
Acaba d’aparèixer el número 31 de Frontissa, la publicació semestral de la Coordinadora, corresponent al mes de juny de 2016. La podeu descarregar des d’aquest enllaç, i també, juntament amb els números anteriors, des del botó corresponent de la barra lateral esquerra, sota l’epígraf “Publicacions”.

La revista s’obre com és habitual amb l’editorial, dedicada aquesta vegada al Recercat celebrat a Vic la passada primavera, del qual s’afirma que “va mostrar com a excepcional el que hauria de ser normal: la confluència dels diversos territoris, en la seva representació institucional en l’àmbit de la cultura, per sumar amb les voluntats que a nivell cultural hem pogut compartir sempre d’una punta a l’altra de les terres de parla catalana.”
Publicat a Notícies | 18 agost 2016

Curs de comunicació periodística per a entitats 

L’Ens de l’Associacionisme Cultural, entitat de la qual formar part la CCEPC, organitza un curs de comunicació que tindrà lloc el dia 9 d’abril a la seu del diari digital Vilaweb, i estarà a càrrec del director d’aquest diari digital, Vicent Partal. L’objectiu del curs és facilitar a les entitats associades les eines que garanteixin una comunicació efectiva de les activitats que duen a terme.

Amb el títol Paraula a paraula: com millorar la redacció dels nostres comunicats?, el curs oferirà els fonaments de la redacció periodística aplicada a l’elaboració de comunicats de premsa i de notícies adreçades a pàgines web i xarxes socials.

El curs, que és gratuït per a les entitats associades a les federacions que formen part de l’Ens, es durà a terme el dissabte 9 d’abril d’11 h a 13:30 h a la seu social de Vilaweb, carrer de Ferlandina 43, baixos, de Barcelona. Per assistir-hi cal confirmar l’assistència al correu de contacte info@ens.cat.

Cartell del curs
Publicat a Notícies | 29 març 2016
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació