Visita a Santes Creus i a la Catalunya Nord 

Durant els mesos d'estiu, l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" continua la seva itinerància. Fins al 15 d'agost es podrà visitar al Reial Monestir de Santes Creus. La presentació de la mostra, organitzada amb la col·laboració del Centre d'Estudis del Gaià i el Museu d'Història de Catalunya, va tenir lloc el passat 24 de juliol amb una xerrada a càrrec de Pep Riera.

Posteriorment l'exposició recalarà a Prada de Conflent, en el marc de les XXVI Jornades sobre Cooperativisme: les Cooperatives als Territoris de Parla Catalana, organitzades per la Fundació Roca i Galès i la Universitat Catalana d'Estiu. La inauguració es durà a terme el 17 d'agost a les 5 de la tarda i es podrà visitar fins al dia 24 del mateix mes.

La segona parada de la itinerància de l'exposició a la Catalunya del Nord es farà a Elna (el Rosselló), amb la col·laboració de l'associació Terra dels Avis. L'exposició serà visitable a l'Ajuntament d'Elna des del 29 d'agost fins al 17 de setembre i es clourà el mateix dia 17 amb el cicle de conferències El viatge en el patrimoni agrícola del Rosselló.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 31 juliol 2011

Adaptació dels estatuts dels centres d'estudis catalans 

En diverses ocasions hem comentat la necessitat que tenen la majoria d’associacions catalanes d’adaptar els seus estatuts a la Llei 4/2008, del 24 d’abril, del llibre tercer del Codi Civil de Catalunya. Fins fa poc, semblava un requisit que s’havia d’assolir abans del mes d’agost passat.

Des de la CCEPC hem comunicat que el Registre d’Associacions ha suavitzat les condicions d’aquesta modificació, i ha ampliat el termini per presentar al Registre d’Associacions l’adaptació dels estatuts fins al 31 de desembre de 2012.

Tot i que cada entitat ha d’adaptar els estatuts a la normativa i a les seves necessitats, per aclarir dubtes els centres adherits poden utilitzar el servei de suport que oferim a través de l’assessoria Talaia.
Publicat a Notícies | 31 juliol 2011

Nou centre d'estudis adherit 

Aquest mes de juliol ha demanat l'adhesió a la CCEPC el Grup de Recerques Històriques de Castelldefels "El Torreó" (GREHIC). Té una cinquantena de socis, el seu àmbit d'actuació és local (Castelldefels) i editen la revista El Torreó, de periodicitat trimestral. Amb aquesta nova incorporació ja són 116 els centres adherits a la Coordinadora.

Adreça: Av. Lluís Companys, 6
08860 Castelldefels (Baix Llobregat)
A/e: grehic@hotmail.com
Contacte: Josep Rafael Illa Sendra
Lloc web: http://www.grehic.org
Publicat a Notícies | 31 juliol 2011

Inscripcions al VIII Congrés de la CCEPC: "1960-1980. Transicions i canvis" 

Com ja us hem anat informat en números anteriors, els dies 10, 11 i 12 de novembre es durà a terme a Barcelona i Cornellà el VIII Congrés de la CCEPC: "1960-1980. Transicions i canvis", organitzat per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i el Museu d'Història de Catalunya.

Les persones que estiguin interessades a participar en el congrés aportant-hi una comunicació tenen temps fins al 29 de juliol per realitzar una primera inscripció, en què adjuntaran el títol del treball.
Publicat a Notícies | 7 juliol 2011

IV Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida 

La Capella de la Immaculada de La Seu d'Urgell va acollir el dissabte 4 de juny els representants de 12 centres d'estudis de les comarques de Lleida i d'Andorra, en el marc de la IV Trobada de Centres d'Estudis d'aquest àmbit territorial.

Durant la jornada, organitzada per la Coordinadora, l'Institut Ramon Muntaner i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, es van presentar les línies principals d'actuació de la CCEPC i de l'IRM, així com els nous projectes en curs de nou entitats assistents.
Publicat a Notícies | 7 juliol 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació