Oferiment de l’exposició sobre el món agrari 

Des de la seva inauguració el mes de març, al Palau Robert de Barcelona, l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" ha estat programada per encàrrec d'entitats i institucions que van col·laborar econòmicament amb el projecte o bé a fires agrícoles i esdeveniments d'especial interès com ara el Recercat, trobades o jornades.

Els organitzadors –la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural– som conscients que la mostra té i tindrà una forta demanda, com ens ho demostra el fet que contínuament estem rebent peticions per a acollir-la. Davant aquest fet, us informem que la previsió és poder-ne fer una segona còpia a finals d'any o inicis de l'any 2012, amb l'objectiu de gestionar-ne un doble circuït.

A finals d'aquest any esperem fer pública l'oferta i les condicions per poder acollir l'exposició, amb avantatges per als centres d'estudis de la CCEPC i les entitats i institucions que han col·laborat amb nosaltres o han donat suport al projecte.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 13 novembre 2011

Itinerància i presentació del catàleg 

L’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” no ha fet vacances. Durant els mesos d’agost i setembre ha visitat Santes Creus, Prada de Conflent, Elna i Lleida. Amb motiu de la pròxima estada a l'Espluga de Francolí presentarem el catàleg de l'exposició.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 1 octubre 2011

VIII Trobades Culturals Pirinenques. La Marca Pirineus 

El 29 d’octubre se celebrarà a Escaldes-Engordany, Capital de la Cultura Catalana 2011, les VII Trobades Culturals Pirinenques, que en aquesta edició porten com a títol La Marca Pirineus, amb l’objectiu de debatre sobre què és allò que distingeix els Pirineus de les altres serralades.

L’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana col·laboren amb aquestes Trobades, organitzades per la Societat Andorrana de Ciències, l’Àmbit de Recerques del Berguedà, els Amics de Besalú i el seu Comtat, el Centre d’Estudis Ribagorçans, el Centre d’Estudis del Ripollès, l’Institut d’Estudis Aranesi, l’Institut d’Estudis Ceretans, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i PirineuFòrum.

L’assistència a les trobades és lliure i gratuïta. Més informació
Publicat a Notícies | 1 octubre 2011

Ampliat el termini de presentació de propostes de comunicacions al congrés de la CCEPC 

El 29 de juliol passat era inicialment el termini per a la presentació de propostes de comunicacions (títol i resum) al VIII Congrés de la CCEPC, "1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana". La resposta rebuda fins ara ha estat molt bona, però hem rebut sol·licituds per part de persones interessades a participar-hi que demanaven més temps. És per això que hem decidit ampliar el termini fins al dia 15 de setembre.

A banda d'això, ja hem donat a conèixer el programa sencer del congrés. Us en fem cinc cèntims.
Publicat a Notícies | 31 juliol 2011

Visita a Santes Creus i a la Catalunya Nord 

Durant els mesos d'estiu, l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" continua la seva itinerància. Fins al 15 d'agost es podrà visitar al Reial Monestir de Santes Creus. La presentació de la mostra, organitzada amb la col·laboració del Centre d'Estudis del Gaià i el Museu d'Història de Catalunya, va tenir lloc el passat 24 de juliol amb una xerrada a càrrec de Pep Riera.

Posteriorment l'exposició recalarà a Prada de Conflent, en el marc de les XXVI Jornades sobre Cooperativisme: les Cooperatives als Territoris de Parla Catalana, organitzades per la Fundació Roca i Galès i la Universitat Catalana d'Estiu. La inauguració es durà a terme el 17 d'agost a les 5 de la tarda i es podrà visitar fins al dia 24 del mateix mes.

La segona parada de la itinerància de l'exposició a la Catalunya del Nord es farà a Elna (el Rosselló), amb la col·laboració de l'associació Terra dels Avis. L'exposició serà visitable a l'Ajuntament d'Elna des del 29 d'agost fins al 17 de setembre i es clourà el mateix dia 17 amb el cicle de conferències El viatge en el patrimoni agrícola del Rosselló.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 31 juliol 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació