Adhesió del Centre d'Estudis Cadaquesencs 

El Centre d'Estudis Cadaquesencs ha complimentat recentment la seva adhesió a la CCEPC. Amb aquesta entitat, el nombre de centres adherits arriba ja als 114. Aquestes són les seves dades:

Adreça: Plaça Doctor Tremols, 1. 17488 Cadaqués
Telèfon: 620 882 145
Adreça electrònica: administracio@ceesca.cat
Contacte: Josep M. Villena
Lloc web: http://www.ceesca.cat
Publicat a Notícies | 3 maig 2011

Canillo acull la mostra 

Després de les itineràncies a Barcelona, Móra la Nova i Vic, l'exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” recala a Canillo (Andorra), on es podrà visitar des del 4 de maig fins al 29 del mateix mes al Santuari de Meritxell.

La inauguració es farà el 3 de maig a les 7 de la tarda a la sala dels Miralls del santuari, i comptarà amb les intervencions d'Enric Casadevall, cònsol major de Canillo; Àngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, i Josep Santesmases, president de la CCEPC i vicepresident segon de l'Institut Ramon Muntaner. Al final de l'acte s'oferirà un berenar de pagès.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 2 maig 2011

XVI Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona 

El Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala va acollir el passat 9 d'abril la XVI Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona, institució que aplega tretze centres d'estudis. El Centre d'Estudis Escalencs va exercir d'amfitrió davant les prop de cinquanta persones assistents en representació d'onze centres i instituts d'estudis gironins.
Publicat a Notícies | 2 maig 2011

Congrés Internacional Pere Anguera. Identitats, símbols i mites de la contemporaneïtat 

Els dies 13, 14 i 15 d’abril de 2011 se celebrà a Reus i a Tarragona el Congrés Internacional Pere Anguera. Identitats, símbolts i mites de la contemporaneïtat a Catalunya i a Espanya, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració del Centre de Lectura de Reus, l'Asociación de Historia Contemporánea, el Centre d'Història Contemporània de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner.
Publicat a Notícies | 2 maig 2011

164 exemplars de publicacions dels centres d'estudis a la biblioteca de l'Institut Vicens Vives  

Els centres i instituts d'estudis publiquen una gran diversitat de materials de temàtiques molt variades. Les publicacions que ens feu arribar a la Coordinadora i a l'Institut Ramon Muntaner van ser exposades durant la XIX Assemblea que es va celebrar a Solsona el passat 26 de febrer per tal que tothom que hi assistís tingués constància dels materials que els altres centres elaboren. Als centres que encara no ens feu arribar les publicacions, us animem a fer-ho, ja que a més de ser exposades durant l'assemblea anual i passar a formar part del fons de la biblioteca de l'Institut Ramon Muntaner, també són difoses a través d'aquest mateix Infocentres, del butlletí setmanal de l'IRM i de la revista Frontissa, que rebeu els centres adherits a la CCEPC.
Publicat a Notícies | 2 abril 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació