Adaptació dels estatuts dels centres d'estudis catalans 

En diverses ocasions hem comentat la necessitat que tenen la majoria d’associacions catalanes d’adaptar els seus estatuts a la Llei 4/2008, del 24 d’abril, del llibre tercer del Codi Civil de Catalunya. Fins fa poc, semblava un requisit que s’havia d’assolir abans del mes d’agost passat.

Des de la CCEPC hem comunicat que el Registre d’Associacions ha suavitzat les condicions d’aquesta modificació, i ha ampliat el termini per presentar al Registre d’Associacions l’adaptació dels estatuts fins al 31 de desembre de 2012.

Tot i que cada entitat ha d’adaptar els estatuts a la normativa i a les seves necessitats, per aclarir dubtes els centres adherits poden utilitzar el servei de suport que oferim a través de l’assessoria Talaia.
Publicat a Notícies | 31 juliol 2011

Nou centre d'estudis adherit 

Aquest mes de juliol ha demanat l'adhesió a la CCEPC el Grup de Recerques Històriques de Castelldefels "El Torreó" (GREHIC). Té una cinquantena de socis, el seu àmbit d'actuació és local (Castelldefels) i editen la revista El Torreó, de periodicitat trimestral. Amb aquesta nova incorporació ja són 116 els centres adherits a la Coordinadora.

Adreça: Av. Lluís Companys, 6
08860 Castelldefels (Baix Llobregat)
A/e: grehic@hotmail.com
Contacte: Josep Rafael Illa Sendra
Lloc web: http://www.grehic.org
Publicat a Notícies | 31 juliol 2011

Inscripcions al VIII Congrés de la CCEPC: "1960-1980. Transicions i canvis" 

Com ja us hem anat informat en números anteriors, els dies 10, 11 i 12 de novembre es durà a terme a Barcelona i Cornellà el VIII Congrés de la CCEPC: "1960-1980. Transicions i canvis", organitzat per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i el Museu d'Història de Catalunya.

Les persones que estiguin interessades a participar en el congrés aportant-hi una comunicació tenen temps fins al 29 de juliol per realitzar una primera inscripció, en què adjuntaran el títol del treball.
Publicat a Notícies | 7 juliol 2011

IV Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida 

La Capella de la Immaculada de La Seu d'Urgell va acollir el dissabte 4 de juny els representants de 12 centres d'estudis de les comarques de Lleida i d'Andorra, en el marc de la IV Trobada de Centres d'Estudis d'aquest àmbit territorial.

Durant la jornada, organitzada per la Coordinadora, l'Institut Ramon Muntaner i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, es van presentar les línies principals d'actuació de la CCEPC i de l'IRM, així com els nous projectes en curs de nou entitats assistents.
Publicat a Notícies | 7 juliol 2011

Inauguració al Pont de Suert 

L’exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" continua la seva itinerància pel territori amb una nova exhibició, en aquest cas a la sala d’actes de Casa Cotori – Oficina Municipal de Turisme del Pont de Suert, i amb el Centre d’Estudis Ribagorçans com a amfitrió.

La inauguració va tenir lloc el 22 de juny i es complementà amb la taula rodona "El món agrari al Pirineu", que comptà amb les intervencions de el Sr. Ramon Bisen, president de l’ADS de Vacú de l’Alta Ribagorça; la Sra. Montse Barado, tècnica del Projecte Grípia-Associació Rurbans, i el Sr. José Luís Castell "Pubill", vicepresident de l’ADS d’Oví d'Areny-Benavarri. La moderació de l’acte anà a càrrec de Iolanda Ferran, cap de l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya a l’Alta Ribagorça.

Tothom que estigui interessat a visitar la mostra al Pont de Suert té temps fins al 13 de juliol.

Més informació
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 7 juliol 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació