XVI Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona 

El Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala va acollir el passat 9 d'abril la XVI Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona, institució que aplega tretze centres d'estudis. El Centre d'Estudis Escalencs va exercir d'amfitrió davant les prop de cinquanta persones assistents en representació d'onze centres i instituts d'estudis gironins.
Publicat a Notícies | 2 maig 2011

Congrés Internacional Pere Anguera. Identitats, símbols i mites de la contemporaneïtat 

Els dies 13, 14 i 15 d’abril de 2011 se celebrà a Reus i a Tarragona el Congrés Internacional Pere Anguera. Identitats, símbolts i mites de la contemporaneïtat a Catalunya i a Espanya, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració del Centre de Lectura de Reus, l'Asociación de Historia Contemporánea, el Centre d'Història Contemporània de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner.
Publicat a Notícies | 2 maig 2011

164 exemplars de publicacions dels centres d'estudis a la biblioteca de l'Institut Vicens Vives  

Els centres i instituts d'estudis publiquen una gran diversitat de materials de temàtiques molt variades. Les publicacions que ens feu arribar a la Coordinadora i a l'Institut Ramon Muntaner van ser exposades durant la XIX Assemblea que es va celebrar a Solsona el passat 26 de febrer per tal que tothom que hi assistís tingués constància dels materials que els altres centres elaboren. Als centres que encara no ens feu arribar les publicacions, us animem a fer-ho, ja que a més de ser exposades durant l'assemblea anual i passar a formar part del fons de la biblioteca de l'Institut Ramon Muntaner, també són difoses a través d'aquest mateix Infocentres, del butlletí setmanal de l'IRM i de la revista Frontissa, que rebeu els centres adherits a la CCEPC.
Publicat a Notícies | 2 abril 2011

Novetats en el projecte de venda de llibres de centres d'estudis per Internet 

Com ja sabeu, el tancament de l'Arc de Berà l'estiu passat va suposar l'estancament del projecte de venda de publicacions de centres d'estudis a Internet que, des de l'Institut Ramon Muntaner i la CCEPC, es va endegar el 2010. Tot i aquest impediment, durant aquests últims mesos s'ha fet tot el possible per servir les comandes que ens van arribar a través del portal de Bestiari mitjançant un sistema de missatgeria, per la qual cosa no s'ha deixat d'atendre ni una sola petició. És més, fins i tot s'ha observat un increment de vendes a partir del mes de desembre.
Publicat a Notícies | 2 abril 2011

Resolució del Premi Josep M. Domènech i Fargas 

El jurat del premi format pel Sr. Joaquim M. Puigvert, vicerector de la Universitat de Girona, el Sr. Josep Santesmases, com a representant de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Sra. Carme Montaner, en nom de l'Institut Cartogràfic de Catalunya i la Sra. M. Carme Jiménez, com a representant de l'Institut Ramon Muntaner, reunits el dia 23 de desembre de 2010 a la seu de la CCEPC a Barcelona, ha resolt concedir-li per unanimitat el Premi Josep M. Domènech i Fargas a la Sra. Lourdes Plans i Campderrós per la seva proposta de treball vinculada a l'estudi de les Assemblees Intercomarcals d'Estudiosos.
Publicat a Notícies | 2 abril 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació