La CCEPC i l'Institut Ramon Muntaner assisteixen a la inauguració de la Capital de la Cultura Catalana a Escaldes-Engordany 

El dissabte 22 de gener es va dur a terme a Escaldes-Engordany (Andorra) la inauguració de la Capital de la Cultura Catalana 2011, que enguany es realitzarà en aquesta població andorrana.

Com cada any l'Institut Ramon Muntaner col·labora amb la Capital de la Cultura Catalana amb l'organització del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, que aquest 2011 es durà a terme els dies 14 i 15 de maig a Escaldes-Engordany. Josep Santesmases, president de la CCEPC i vicepresident segon de l'IRM, i M. Carme Jiménez, directora gerent de l'IRM, van assistir a l'acte d'inauguració, i van aprofitar l'avinentesa per reunir-se posteriorment amb els centres d'estudis del Pirineu amb l'objectiu de començar a organitzar la programació del Recercat.
Publicat a Notícies | 29 gener 2011

Adhesió de l'Institut d'Estudis Ceretans 

L'Institut d'Estudis Ceretans, amb seu a Puigcerdà (la Cerdanya) ha demanat l'adhesió a la CCEPC. Amb aquesta entitat, el nombre de centres adherits arriba ja als 111. Aquestes són les seves dades:

Adreça: Pg. del 10 d'abril, 2, 2n. 17520 Puigcerdà
Telèfon: 972 14 01 50
A/e: ieceretans@gmail.com
Contacte: Tomàs Torrent Palou
Lloc web: http://www.ddgi.cat/iec
Publicat a Notícies | 28 desembre 2010

II Jornada Recerca local, patrimoni i història marítima 

Una seixantena de persones van assistir a la II Jornada Recerca local, patrimoni i història marítima, que va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona el dia 11 de desembre, organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, la CCEPC i l'Institut Ramon Muntaner.
Publicat a Notícies | 28 desembre 2010

Nou web del projecte 

El projecte "El món agrari a les terres de parla catalana", dut a terme per la CCEPC, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, ja té un web on trobar tota la informació sobre els dos àmbits en que s'estructura, el banc d'imatges i l'exposició, a més de les activitats relacionades que es realitzaran al llarg de l'any 2011. Actualment només està disponible la informació del banc d'imatges, però en breu anirem ampliant els continguts.
Publicat a Notícies i a Projecte sobre el món agrari | 28 desembre 2010

Celebració de la I Trobada Galeusca d'Historiadors/es 

Els dies 10 i 11 de desembre de 2010 va tenir lloc al Museu d'Història de Catalunya la I Trobada Galeusca d'historiadors/es: "Entre la construcció nacional i la repressió identitària". Hi van participar unes vuitanta persones i s'hi van presentar quinze comunicacions emmarcades dins els tres àmbits que estructuraven la jornada.
Publicat a Notícies | 28 desembre 2010
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació