Resolució del Premi Josep M. Domènech i Fargas 

El jurat del premi format pel Sr. Joaquim M. Puigvert, vicerector de la Universitat de Girona, el Sr. Josep Santesmases, com a representant de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Sra. Carme Montaner, en nom de l'Institut Cartogràfic de Catalunya i la Sra. M. Carme Jiménez, com a representant de l'Institut Ramon Muntaner, reunits el dia 23 de desembre de 2010 a la seu de la CCEPC a Barcelona, ha resolt concedir-li per unanimitat el Premi Josep M. Domènech i Fargas a la Sra. Lourdes Plans i Campderrós per la seva proposta de treball vinculada a l'estudi de les Assemblees Intercomarcals d'Estudiosos.
Publicat a Notícies | 2 abril 2011

Inauguració de l'exposició i del banc d'imatges 

El dimecres 2 de març es va inaugurar l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana" al Palau Robert de Barcelona. Al mateix temps s'obria al públic la consulta del Banc d'imatges del mateix nom allotjat a la Memòria Digital de Catalunya (http://mdc.cbuc.cat). El projecte, de dos anys de duració, s'ha dut a terme per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, i ha comptat amb la col·laboració desinteressada d'unes 180 entitats, persones i institucions que han cedit les seves imatges. Cal destacar també el suport econòmic que el projecte ha rebut de part de diversos organismes oficials i entitats privades que han fet possible que s’arribés a aquest punt.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 6 març 2011

XIX Assemblea General Ordinària de la CCEPC a Solsona 

El dissabte 26 de febrer de 2011 va tindre lloc a Solsona, on ens va acollir el Centre d'Estudis Lacetans, la XIX Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. L'assemblea es va iniciar puntualment amb els parlaments de benvinguda a càrrec de Montse Creus, presidenta del Centre d'Estudis Lacetans, de David Rodríguez, alcalde de Solsona i de Josep Santesmases, president de la CCEPC.
Publicat a Notícies | 6 març 2011

La CCEPC arriba als 113 centres amb les dues últimes adhesions 

Amb la recent adhesió de Tot Història Associació Cultural, de Barcelona, i l'Associació d'Estudis Torellonencs, de Torelló (Osona), el nombre de centres adherits a la CCEPC arriba ja als 113. Aquestes són les seves dades:

Tot Història Associació Cultural
Adreça: C/ d'Hondures, 28 (Nau Ivanow). 08027 Barcelona
Telèfon: 609 42 20 89
A/e: tothistoria@gmail.com
Contacte: Pau Vinyes i Roig
Lloc web: http://tothistoriassociaciocultural.blogspot.com

Associació d'Estudis Torellonencs
Adreça: C/ Capsavila, s/n. 08570 Torelló
Tel.: 93 859 13 67
A/e: evivers@terra.es
Contacte: Francesc Xavier Viver.
Publicat a Notícies | 6 març 2011

La CCEPC i l'Institut Ramon Muntaner assisteixen a la inauguració de la Capital de la Cultura Catalana a Escaldes-Engordany 

El dissabte 22 de gener es va dur a terme a Escaldes-Engordany (Andorra) la inauguració de la Capital de la Cultura Catalana 2011, que enguany es realitzarà en aquesta població andorrana.

Com cada any l'Institut Ramon Muntaner col·labora amb la Capital de la Cultura Catalana amb l'organització del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, que aquest 2011 es durà a terme els dies 14 i 15 de maig a Escaldes-Engordany. Josep Santesmases, president de la CCEPC i vicepresident segon de l'IRM, i M. Carme Jiménez, directora gerent de l'IRM, van assistir a l'acte d'inauguració, i van aprofitar l'avinentesa per reunir-se posteriorment amb els centres d'estudis del Pirineu amb l'objectiu de començar a organitzar la programació del Recercat.
Publicat a Notícies | 29 gener 2011
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació