Apareix la "Frontissa" número 20, de desembre 2010 

En els propers dies es farà l'enviament per correu postal als centres adherits a la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana del nou número de Frontissa, la publicació semestral de la CCEPC. La nova Frontissa –el número 20 que correspon a desembre de 2010– us ofereix, entre altres seccions igualment interessants, les reflexions de Laura Solanilla des de la UOC sobre l'estat de la gestió cultural en l'actualitat, una imatge que ens explica una història de la mà del Consell Cultural de les Valls d'Àneu sobre les riuades de 1937 a Esterri d'Àneu, la presentació del CEL d'Alaior, un article sobre què podeu trobar a l'Arxiu Històric de Protocols del Col·legi de Notaris de Catalunya i una àmplia ressenya del llibre Esbart Català de Dansaires 1908-2008. Esperem que tot el contingut sigui del vostre interès!

Recordeu que podeu consultar i descarregar-vos la versió en PDF d'aquest número de Frontissa –i dels anteriors– des de l'apartat corresponent del menú lateral.
Publicat a Notícies | 1 desembre 2010

IV Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme 


El passat 13 de novembre es realitzà al Pavelló Municipal d’Esports de Sant Cebrià de Vallalta la IV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, que en aquesta ocasió es va dedicar a la pagesia al Maresme i que va ser organitzada pel Centre d’Estudis Sant Cebrià i l’Arxiu Comarcal de Mataró, amb la col·laboració de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’Institut Ramon Muntaner.
Publicat a Notícies | 1 desembre 2010

3a Trobada d'Entitats d'Estudis del Baix Llobregat 

Dissabte 13 de novembre es va celebrar a la Masoveria de Can Tinturé d'Esplugues de Llobregat la 3a Trobada d'entitats d'estudis del Baix Llobregat. Aquesta trobada, que es celebra cada any i mig, està organitzada pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat amb la col·laboració de les més de trenta entitats d'estudis locals de la comarca. En aquesta ocasió va gaudir del suport de les entitats d'estudis d'Esplugues: el Grup d'Estudis d'Esplugues i els Amics dels Museus i del Patrimoni d'Esplugues de Llobregat.
Publicat a Notícies | 1 desembre 2010

II Trobada d'Estudiosos i centres d'estudis d'Eramprunyà 

Dissabte 27 de novembre va tindre lloc a Viladecans, organitzada pel Grup Tres Torres de recerca històrica d'aquesta població, la III Trobada d'Estudiosos i Centres d'Estudis d'Eramprunyà, que enguany tractava la temàtica de la recerca en cultura popular. La Trobada va comptar amb l'assistència de més de cent persones. S'hi van presentar set ponències dels diversos centres d'estudis i estudiosos de la zona, entre les quals va destacar la del musicòleg i especialista en balls tradicionals Pompili Massa, amb la conferència "La Tornaboda vista per un forà", sobre aquesta tradició carnavalesca dels municipis baixllobregatins.
Publicat a Notícies | 1 desembre 2010

Programa de Formació en Comunicació, ofert per l'Ens de Comunicació Associativa 

Amb el títol genèric de "Programa de Formació en Comunicació per a l'associacionisme cultural" van tindre lloc dues jornades ofertes per l'Ens de Comunicació Associativa a les associacions adherides, com la CCEPC, que al mateix temps va oferir la possibilitat d'assistir-hi als seus centres i institut d'estudis adherits.
Publicat a Notícies | 8 novembre 2010
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació