Publicació i presentació d'"Els processos migratoris a les terres de parla catalana" 

Ja s'ha editat el 6è volum de la col·lecció Publicacions de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, que recull les actes del congrés Els processos migratoris a les terres de parla catalana. De l'època medieval a l'actualitat, celebrat a València la tardor de 2008.

La publicació, de 771 pàgines, recull les ponències, relatories i comunicacions presentades al congrés i ha estat editada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals del País Valencià, la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià i Cossetània Edicions.
Publicat a Notícies | 12 febrer 2010

26 centres participen al congrés "Centres d'estudis, universitats i administracions" 

Foto: Serveis Audiovisuals de l'IEI
La seu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs va acollir els dies 27 i 28 de novembre el congrés "Centres d'estudis, universitats i administracions", organitzat per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Xarxa Vives d'Universitats. Hi van participar representants de 26 centres d'estudis.

El plantejament del congrés, estructurat en tres àmbits (la recerca, el desenvolupament local i la projecció i incidència social), partia d'una realitat: l'evidència, contrastada durant les últimes dècades, que els centres d'estudis i les activitats que desenvolupen, han fet un pas de gegant, lluny del concepte de l'erudit local, cap a una veritable xarxa de coneixement i de difusió cultural, multiplicant la seva presència al territori, oferint productes de qualitat i nodrint-se de col·laboradors amb formació universitària.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009

La jornada sobre història marítima aspira a tenir continuïtat 

El dissabte 21 de novembre va tindre lloc a Barcelona la I Jornada de Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima. La jornada va ser organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner i es va celebrar a la sala d'actes del mateix Museu Marítim.

La jornada es va iniciar amb la presentació de l'Observatori Permanent d'Història i Cultura Marítima de la Mediterrània, a càrrec d'Enric García Domingo, director tècnic de l'Observatori. Arran d'aquesta presentació van sorgir diferents vies de col·laboració entre els centres d'estudis i l'Observatori.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009

Arrels Cultura de Caldes d'Estrac, nou centre adherit 

El centre Arrels Cultura de Caldes d'Estrac (comarca del Maresme) ha fet efectiva recentment la seva incorporació a la coordinadora. Les seves dades són:

Adreça: Camí Ral, 23. 08393 Caldes d'Estrac
Telèfon: 93 791 18 00
A/e: arrelscaldetes@minassolucions.com
Contacte: Núria Serra de Gràcia
Lloc web: http://www.arrelscultura.com.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009

Primera fase del projecte de Llibreria Virtual 

Us presentem el projecte de Llibreria Virtual. Una de les problemàtiques principals de les publicacions dels centres d'estudis és la distribució i comercialització de les seves publicacions. Des de fa aproximadament tres anys l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana han treballat per tal d'oferir als centres una proposta viable.

Aquesta proposta, que permet fer accessibles les publicacions dels centres d'estudis al públic en general, es concreta amb la venda a través del portal del Grup Bestiari o de les llibreries que sol·licitin les publicacions a l'empresa logística Arclogi com a distribuïdora.

Si esteu interessats a participar-hi, per tal de poder vendre les publicacions del vostre centre d'estudis per Internet, us podeu posar en contacte amb l'Institut Ramon Muntaner a l'adreça electrònica merce@irmu.org.
Publicat a Notícies | 15 novembre 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació