Comencen els actes del centenari de la Setmana Tràgica 

El dilluns 6 de juliol, a les set de la tarda, es va fer a l'Ajuntament de Barcelona l'acte institucional de presentació del Centenari de la Setmana Tràgica. Amb un Saló de Cent ple de gom a gom, es va iniciar amb la presentació institucional dels actes commemoratius de la Setmana Tràgica que duran a terme els Grups de Recerca de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, sota la coordinació de l'Institut Ramon Muntaner i amb la col·laboració de la CCEPC, entre l'estiu de 2009 i l'estiu de 2010.
Publicat a Notícies | 2 agost 2009

Engeguem el projecte 

El projecte "El món agrari a les terres de parla catalana. Banc d'imatges - exposició 2009-2010", organitzat per la CCEPC, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, s'ha iniciat amb l'enviament digital del tríptic informatiu a tots els centres i instituts d'estudis de parla catalana. Hi trobareu totes les indicacions per participar amb l'enviament d'imatges relacionades amb el món agrari des de finals del segle XIX fins a l'actualitat.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 2 agost 2009

La CCEPC, al Consell de Participació del Memorial Democràtic 

El dilluns 15 de juny es va reunir per primera vegada la Comissió de Moviment Ciutadà del Consell de Participació del Memorial Democràtic. Des de la seva constitució i tal i com recullen els estatuts del Memorial, la CCEPC hi té un representant: Ramon Arnabat, historiador penedesenc i president de l'Institut d'Estudis Penedesencs.
Publicat a Notícies | 6 juliol 2009

"Plecs d'Història Local", núm. 134 

Ja està disponible el núm. 134 dels Plecs d'Història Local, suplement d'història local de la revista L'Avenç, editat per l'Institut Ramon Muntaner. El número s’ha dedicat a la commemoració del centenari de la Setmana Tràgica, començant per un editorial que fa referència a la Setmana Tràgica als barris de Barcelona, en què s'expliquen les activitats dels grups de recerca de Barcelona que es realitzaran entre els mesos de juliol de 2009 i 2010.
Publicat a Notícies | 6 juliol 2009

II Trobada de centres d'estudis de les comarques de Lleida 

Dissabte dia 13 de juny va tindre lloc a Mollerussa la II Trobada de centres d'estudis de les comarques de Lleida, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i l'Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell. Aquesta jornada va comptar amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. La jornada va aplegar una quarantena de persones en representació de dotze centres d'estudis i entitats culturals de les comarques lleidatanes.
Publicat a Notícies | 6 juliol 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació