Grup de Recerca de Cervelló, nou centre adherit 

El Grup de Recerca de Cervelló s'ha adherit recentment a la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.. Aquestes són les seves dades:

Adreça: C/ Sant Esteve, 10. 08758 Cervelló
Tel.: 667 56 59 11
Adreça electrònica: recercacvll@gmail.com
Persona de contacte: Francesc Pascual.
Publicat a Notícies | 12 febrer 2010

Publicació i presentació d'"Els processos migratoris a les terres de parla catalana" 

Ja s'ha editat el 6è volum de la col·lecció Publicacions de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, que recull les actes del congrés Els processos migratoris a les terres de parla catalana. De l'època medieval a l'actualitat, celebrat a València la tardor de 2008.

La publicació, de 771 pàgines, recull les ponències, relatories i comunicacions presentades al congrés i ha estat editada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals del País Valencià, la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià i Cossetània Edicions.
Publicat a Notícies | 12 febrer 2010

26 centres participen al congrés "Centres d'estudis, universitats i administracions" 

Foto: Serveis Audiovisuals de l'IEI
La seu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs va acollir els dies 27 i 28 de novembre el congrés "Centres d'estudis, universitats i administracions", organitzat per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Xarxa Vives d'Universitats. Hi van participar representants de 26 centres d'estudis.

El plantejament del congrés, estructurat en tres àmbits (la recerca, el desenvolupament local i la projecció i incidència social), partia d'una realitat: l'evidència, contrastada durant les últimes dècades, que els centres d'estudis i les activitats que desenvolupen, han fet un pas de gegant, lluny del concepte de l'erudit local, cap a una veritable xarxa de coneixement i de difusió cultural, multiplicant la seva presència al territori, oferint productes de qualitat i nodrint-se de col·laboradors amb formació universitària.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009

La jornada sobre història marítima aspira a tenir continuïtat 

El dissabte 21 de novembre va tindre lloc a Barcelona la I Jornada de Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima. La jornada va ser organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner i es va celebrar a la sala d'actes del mateix Museu Marítim.

La jornada es va iniciar amb la presentació de l'Observatori Permanent d'Història i Cultura Marítima de la Mediterrània, a càrrec d'Enric García Domingo, director tècnic de l'Observatori. Arran d'aquesta presentació van sorgir diferents vies de col·laboració entre els centres d'estudis i l'Observatori.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009

Arrels Cultura de Caldes d'Estrac, nou centre adherit 

El centre Arrels Cultura de Caldes d'Estrac (comarca del Maresme) ha fet efectiva recentment la seva incorporació a la coordinadora. Les seves dades són:

Adreça: Camí Ral, 23. 08393 Caldes d'Estrac
Telèfon: 93 791 18 00
A/e: arrelscaldetes@minassolucions.com
Contacte: Núria Serra de Gràcia
Lloc web: http://www.arrelscultura.com.
Publicat a Notícies | 13 desembre 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació