"Plecs d'Història Local", núm. 134 

Ja està disponible el núm. 134 dels Plecs d'Història Local, suplement d'història local de la revista L'Avenç, editat per l'Institut Ramon Muntaner. El número s’ha dedicat a la commemoració del centenari de la Setmana Tràgica, començant per un editorial que fa referència a la Setmana Tràgica als barris de Barcelona, en què s'expliquen les activitats dels grups de recerca de Barcelona que es realitzaran entre els mesos de juliol de 2009 i 2010.
Publicat a Notícies | 6 juliol 2009

II Trobada de centres d'estudis de les comarques de Lleida 

Dissabte dia 13 de juny va tindre lloc a Mollerussa la II Trobada de centres d'estudis de les comarques de Lleida, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i l'Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell. Aquesta jornada va comptar amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. La jornada va aplegar una quarantena de persones en representació de dotze centres d'estudis i entitats culturals de les comarques lleidatanes.
Publicat a Notícies | 6 juliol 2009

Centenari de la Setmana Tràgica dels grups de recerca local de Barcelona 

En motiu de la commemoració del centenari de la Setmana Tràgica, els grups de recerca local de Barcelona organitzen una sèrie d’activitats destinades a fer difusió d’aquests fets. L’acte inaugural tindrà lloc el dilluns 6 de juliol de 2009 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, durant el qual es presentarà el conjunt de les activitats programades, complementant-ho amb una conferència a càrrec de l’historiador Isidre Molas.
Publicat a Notícies | 21 juny 2009

Premis de reconeixement RECERCAT 

El Centre d’Estudis Sinibald de Mas, Josep Miquel Hernàndez i Albert Compte Freixenet, han estat guardonats amb els cinquens premis de reconeixement RECERCAT.

Com en cada edició, el RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, serveix de marc per a l’entrega dels premis de reconeixement RECERCAT, que tenen com a objectiu reconèixer el paper dels centres d’estudis i d’altres entitats de recerca i divulgació dintre del què s’anomena societat civil dels territoris de parla catalana.
Publicat a Notícies | 21 juny 2009

Projecte "Visitem-nos!" 

Durant l'Assemblea General de la CCEPC del passat 21 de febrer a l'Hospitalet de Llobregat es va explicar als assistents el naixement d'una nova activitat: "Visitem-nos!", proposta que sorgeix d'una idea expressada a la taula rodona de l'Espai Despuig 2008. Aquesta activitat està relacionada amb la idea d'establir relacions entre persones i territoris, havent constatat que la freqüència de visites sud-nord és molt més habitual que a la inversa.
Publicat a Notícies | 19 maig 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació