Nou centre adherit a la Coordinadora 

El darrer centre d'estudis que s'ha adherit a la CCEPC és el Centre de Recerques del Pla d'Urgell "Mascançà", que es va presentar oficialment el dia 9 de maig a Mollerussa i que ha pres el nom de l'antiga denominació de la zona del Pla d'Urgell.
Publicat a Notícies | 17 maig 2009

Número 133 dels "Plecs d'Història Local" 

Els Plecs d'Història Local, suplement d’història local de la revista L'Avenç editat per l'Institut Ramon Muntaner, ja ha arribat al número 133, que en aquesta ocasió s'ha dedicat al tema dels límits i les fronteres.

S'hi troben sengles articles de Josep Espluga Trenc, sociòleg de la Universitat de Barcelona, i d’Oscar Jané Checa, de la Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Ribagorçans, centrats en la construcció de les fronteres.
Publicat a Notícies | 17 maig 2009

Presentació de "Els jocs en la història" 

En el marc de la jornada Els jocs en la història. Patrimoni, turisme i festa, que es va dur a terme a Tarragona, es va presentar la publicació Els jocs en la història. Les societats a través del joc, que recull les intervencions de la jornada del mateix nom que es va fer l'abril de 2008 a Tàrrega (l'Urgell).
Publicat a Notícies | 17 maig 2009

Formació del grup de treball per al VIIIè Congrés de la CCEPC 

Després de la celebració a València del VIIè congrés de la CCEPC sobre "Els processos migratoris a les terres de parla catalana. De l'època medieval a l'actualitat", us informem de la propera organització del grup de treball que ha de decidir la temàtica del VIIIè congrés de la CCEPC que tindrà lloc el proper any 2010.
Publicat a Notícies | 16 maig 2009

L'IRM dóna suport a la candidatura de Tarragona com a capital cultural europea 

L'any 2016 es tornarà a dur a terme el projecte de Capital de la Cultura Europea, que en aquesta ocasió recaurà en sengles ciutats de l'Estat espanyol i de Polònia. D'aquesta manera, Tarragona ha presentat una sol·licitud per a obtenir la capitalitat cultural europea per al 2016.
Publicat a Notícies | 9 abril 2009
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació