Assemblea General Ordinària de la CCEPC 

Dissabte vinent, dia 14 de març, tindrà lloc al Centre Cultural Infant Pere, de l’Hospitalet de l’Infant, la XXIIIa Assemblea General Ordinària de la CCEPC. L’ordre del dia inclou la presentació de la Memòria d’activitats del 2014 i el debat de la proposta d’activitats per al 2015, amb aquests punts:

1. Funcionament intern i relació amb els centres
2. Relacions institucionals
3. Informacions de l’Institut Ramon Muntaner
4. Activitats
5. Memòria econòmica 2014
6. Pressupost 2015
7. Altes i baixes de centres d’estudis.

L’assemblea se celebrarà a la Sala Bonet Castellana d’esmentat centre cultural, que té la seva seu al carrer de Ramon Berenguer IV, 2, de l’Hospitalet de l’Infant.
Publicat a Notícies | 11 març 2015

Nou projecte ‘Patrimoni oblidat, memòria literària’ 

Des de la CCEPC i l’IRMU us volen fer partícips del nou projecte col·lectiu “Patrimoni oblidat, memòria literària”.

L’objectiu del projecte és aproximar-nos a aquell patrimoni cultural tangible més desconegut, oblidat o abandonat a través dels textos literaris que n’han parlat. El tercer element vinculat serà el paisatge ja que la plasmació literària d’aquests elements tot sovint suposarà una determinada visió del paisatge que l’envolta. El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Carulla.
Publicat a Notícies | 26 juny 2014

IX Congrés de la CCEPC: programa, inscripcions i normativa per a la presentació de textos  

Targetó congrésPresentem el programa definitiu del IX Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de febrer de 2014 a l’Antiga Biblioteca de la Universitat de Cervera entorn del tema “Després de les Noves Plantes: canvis i continuïtats a les terres de parla catalana”.

Emmarcat en els actes del tricentenari dels fets de 1714, el congrés vol promoure i posar en comú la recerca feta des de la perspectiva del món local sobre el que va significar la ruptura de les Noves Plantes allà on van ser aplicades, i sobre la transcendència de les transformacions polítiques, econòmiques,socials i culturals que van viure i protagonitzar al llarg del segle XVIII les successives generacions de persones que habitaren el conjunt dels territoris de parla catalana.

Juntament amb el programa oferim la normativa per a la presentació de textos —que es podrà fer fins al dia 10 de gener— i la butlleta d’inscripció al congrés, descarregable en format PDF.
Publicat a Notícies | 22 desembre 2013

El Centre d’Estudis Comarcals del Segrià s'adhereix a la Coordinadora 

El Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, creat a mitjan 2012 a Artesa de Lleida, ha formalitzat la seva adhesió a la CCEPC. Tal com expliquen al seu web, “som un grup ampli i divers de persones amb inquietuds culturals, mediambientals i socials que s’han unit pel seu interès a conèixer i donar a conèixer el Segrià des de diferents àmbits i aspectes.”

Aquestes són les seves dades:

Adreça: c/ dels Gallart, 7. 25150 Artesa de Lleida
A/e: cec.segria@gmail.com
Persona de contacte: Eduard Trepat
Tel.: 615 41 77 18
Lloc web: centrestudiscomarcalsegria.wordpress.com
Publicat a Notícies | 22 desembre 2013

X Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa: “Cultura i frontera” 

El proper 30 de novembre se celebrarà a Beseit (el Matarranya) la X Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa, que en aquesta ocasió porta per títol “Cultura i frontera” i que està organitzada per l’Associació Cultural del Matarranya, el Museu de les Terres de l’Ebre, la URV i l’Institut Ramon Muntaner, amb el suport de l’Ajuntament de Beseit, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, el Departament de Cultura i la Diputació de Tarragona.
Publicat a Notícies | 17 novembre 2013
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació