Congrés Obert – Cicle de conferències “1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana” 

Durant el mes de novembre i fins a mitjan desembre es desenvolupa en diferents localitats el Congrés Obert, cicle de 22 conferències organitzat per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Les conferències giren al voltant de les temàtiques tractades al congrés “1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana”, celebrat a Barcelona i a Cornellà de Llobregat el novembre de 2011.

A continuació us oferim el programa, que podeu descarregar sencer, amb detall dels horaris i les adreces, fent clic aquí.
Publicat a Notícies | 17 novembre 2013

VII Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme 

El dissabte 26 d’octubre va tenir lloc al Museu Municipal de Nàutica del Masnou la VII Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme. Aquest any l’amfitrió ha estat l’Ajuntament del Masnou.

A l’acte d’obertura Rosa Almuzara i Enric Subiñà van fer un recordatori de Julià Lladó, un dels principals impulsors de les trobades, que ens va deixar el passat mes de maig.

La temàtica tractada durant la jornada ha estat “La Guerra de Successió i les seves conseqüències: el segle XVIII al Maresme”. La resposta a la crida de recerca col·lectiva ha estat molt bona i durant el matí es van donar a conèixer les tretze comunicacions presentades. Després va tenir lloc la conferència “La Guerra de Successió a Catalunya”, a càrrec d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya.
Publicat a Notícies | 17 novembre 2013

Trobades Culturals Pirinenques: “El patrimoni festiu al Pirineu” 

El dissabte 26 d’octubre va tenir lloc a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll la 10a edició de les Trobades Culturals Pirinenques, organitzades pels centres d’estudis dels Pirineus i dedicades al patrimoni festiu al Pirineu.

Durant aquestes trobades una cinquantena d’assistents van seguir la presentació de més de vint comunicacions slbre aquest tema, en què s’analitzaren elements com les falles d’Isil, d’Andorra i de la Ribagorça, el cant de la Sibil·la a la Seu d’Urgell, la corrida de Sant Antoni de Puig-reig, els arlequins de Canillo, el ball de la Marratxa de Sant Julià de Lòria, els carnestoltes de Bellver de Cerdanya i d’Encamp, els trabucaires de Ripoll, la flama del Canigó i la fia-faia de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola, entre d’altres.

Cal destacar la participació de Lluís Puig, president de l’Institut Ramon Muntaner i director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, amb la ponència “Accions del Departament de Cultura amb el patrimoni festiu”.
Publicat a Notícies | 17 novembre 2013

La mostra, a Mollet, Banyoles, Tàrrega i Vila-rodona 

L’exposició a Sant Martí d’Empúries
Una còpia de l’exposició ha fet estada aquest estiu a Castelló d’Empúries i a Ripoll i ara es pot visitar al Centre Cívic La Marineta de Mollet del Vallès fins al final del mes d’octubre, quan viatjarà a Banyoles.

La segona còpia ha estat programada a Valls i a Sant Cugat del Vallès. En aquests moments i fins al dia 17 d’octubre es pot visitar al Casal de Cultura de Tàrrega. Durant el mes de novembre serà acollida a Vila-rodona.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 12 octubre 2013

Ampliació del termini per presentar comunicacions al IX Congrés de la CCEPC 

S’ha ampliat el termini per a la presentació de propostes de comunicació al congrés “Després de les Noves Plantes: canvis i continuïtats a les terres de parla catalana”, que tindrà lloc a Cervera els dies 21 i 22 de febrer de 2014. La nova data per a presentar el títol i un resum d’un màxim de mil caràcters és el dilluns 4 de novembre.

Us recordem que es podran presentar comunicacions a qualsevol dels quatre àmbits del congrés i que fins al 10 de gener de 2014 s’haurà de lliurar el text sencer de la comunicació (extensió màxima de trenta mil caràcters, notes incloses).
Publicat a Notícies | 12 octubre 2013
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació