La mostra, a Mollet, Banyoles, Tàrrega i Vila-rodona 

L’exposició a Sant Martí d’Empúries
Una còpia de l’exposició ha fet estada aquest estiu a Castelló d’Empúries i a Ripoll i ara es pot visitar al Centre Cívic La Marineta de Mollet del Vallès fins al final del mes d’octubre, quan viatjarà a Banyoles.

La segona còpia ha estat programada a Valls i a Sant Cugat del Vallès. En aquests moments i fins al dia 17 d’octubre es pot visitar al Casal de Cultura de Tàrrega. Durant el mes de novembre serà acollida a Vila-rodona.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 12 octubre 2013

Ampliació del termini per presentar comunicacions al IX Congrés de la CCEPC 

S’ha ampliat el termini per a la presentació de propostes de comunicació al congrés “Després de les Noves Plantes: canvis i continuïtats a les terres de parla catalana”, que tindrà lloc a Cervera els dies 21 i 22 de febrer de 2014. La nova data per a presentar el títol i un resum d’un màxim de mil caràcters és el dilluns 4 de novembre.

Us recordem que es podran presentar comunicacions a qualsevol dels quatre àmbits del congrés i que fins al 10 de gener de 2014 s’haurà de lliurar el text sencer de la comunicació (extensió màxima de trenta mil caràcters, notes incloses).
Publicat a Notícies | 12 octubre 2013

Els centres d’estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat acorden reprendre la Roda d’Art i promoure recerques sobre els Fets de 1714 i la Mancomunitat 

Els grups de treball de la II Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, que s’ha realitzat al llarg del 5 d’octubre en el marc del Monestir de Santes Creus, han arribat a bon port. Els grups han debatut sobre “Els fets de 1714”, “La Mancomunitat de Catalunya” i el projecte “Roda d’Art” i en cadascun d’ells han apuntat accions de futur.

Pel que fa al projecte “Roda d’Art”, els participants han decidit reprendre aquesta iniciativa dels primers anys noranta en què diferents centres d’estudi del Camp de Tarragona difonien la feina feta per artistes locals. Ara és vol fer el mateix però ampliant fronteres i arribant a les tres demarcacions. Així, cada any, un centre serà l’encarregat de proposar un artista i la seva obra serà itinerant pels centres participants. Aquests mateixos centres seran els encarregats de publicar conjuntament la guia de l’exposició i de proposar tallers didàctics al voltant de la mostra. L’artista escollit haurà de ser “preferentment jove, amb formació artística i que amb la seva obra faci aportacions interessants”. En aquest cas, segons els centres, “busquem obrir-nos a un nou públic tocant temes no tant relacionats amb la història”.
Publicat a Notícies | 12 octubre 2013

Trobada d’Entitats d’Estudi del Vallès 

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) va acollir el dissabte 21 de setembre la primera Trobada d’Entitats d’Estudi del Vallès, que va tenir lloc a la sala d’actes del Centre Cívic La Marineta (Plaça de l’Església, 7) de Mollet del Vallès.

Organitzada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i el CEM, va aplegar els centres d’estudis i altres entitats de recerca del Vallès Oriental i del Vallès Occidental amb l’objectiu de potenciar les xarxes de col·laboració i els projectes conjunts de tot el Vallès.

Durant les sessions del matí es van fer els torns de presentació de la vintena d’entitats assistents, una conferència sobre el Vallès a càrrec de Vicenç Relats i Ramon Vilageliu, director i editor de la revista Vallesos, i un espai d’exposició de publicacions i materials de les entitats. Després del dinar es va programar una interessant visita al Museu Abelló.

Aviat es farà una nova convocatòria de reunió amb les entitats del Vallès per a valorar aquesta primera trobada i poder establir les pautes que marcaran les següents edicions.
Publicat a Notícies | 12 octubre 2013

Curs de formació a través de l'Ens de l'Associacionisme Cultural 

Un cop més, des de l’Ens de l’Associacionisme Cultural, entitat de la que forma part la CCEPC, us oferim un curs de formació adreçat a entitats culturals. El dissabte dia 19 d’octubre al matí i a la seu de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires (c/ de València 558, 6è 1a, Barcelona) tindrà lloc un curs de formació sobre assegurances i protecció de dades.

Us recordem que les entitats membres de l’ENS, com ara les que estan adherides a la CCEPC, tenen una subvenció del 100% del cost. Tanmateix caldrà dipositar una fiança de 20 € que seran retornats el mateix dia del curs al c/c 0081 5494 21 0001079111, especificant el nom de la persona assistent, de l’entitat a què pertany i el concepte en el moment d’inscriure-s’hi.

Podeu fer la inscripció directament al web de l’ENS, o bé per correu electrònic a info@ens.cat. Als centres adherits a la CCEPC ja us hem fet una tramesa electrònica adjuntant el programa detallat de l’activitat.
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació