Trobada d’Entitats d’Estudi del Vallès 

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) va acollir el dissabte 21 de setembre la primera Trobada d’Entitats d’Estudi del Vallès, que va tenir lloc a la sala d’actes del Centre Cívic La Marineta (Plaça de l’Església, 7) de Mollet del Vallès.

Organitzada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i el CEM, va aplegar els centres d’estudis i altres entitats de recerca del Vallès Oriental i del Vallès Occidental amb l’objectiu de potenciar les xarxes de col·laboració i els projectes conjunts de tot el Vallès.

Durant les sessions del matí es van fer els torns de presentació de la vintena d’entitats assistents, una conferència sobre el Vallès a càrrec de Vicenç Relats i Ramon Vilageliu, director i editor de la revista Vallesos, i un espai d’exposició de publicacions i materials de les entitats. Després del dinar es va programar una interessant visita al Museu Abelló.

Aviat es farà una nova convocatòria de reunió amb les entitats del Vallès per a valorar aquesta primera trobada i poder establir les pautes que marcaran les següents edicions.
Publicat a Notícies | 12 octubre 2013

Curs de formació a través de l'Ens de l'Associacionisme Cultural 

Un cop més, des de l’Ens de l’Associacionisme Cultural, entitat de la que forma part la CCEPC, us oferim un curs de formació adreçat a entitats culturals. El dissabte dia 19 d’octubre al matí i a la seu de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires (c/ de València 558, 6è 1a, Barcelona) tindrà lloc un curs de formació sobre assegurances i protecció de dades.

Us recordem que les entitats membres de l’ENS, com ara les que estan adherides a la CCEPC, tenen una subvenció del 100% del cost. Tanmateix caldrà dipositar una fiança de 20 € que seran retornats el mateix dia del curs al c/c 0081 5494 21 0001079111, especificant el nom de la persona assistent, de l’entitat a què pertany i el concepte en el moment d’inscriure-s’hi.

Podeu fer la inscripció directament al web de l’ENS, o bé per correu electrònic a info@ens.cat. Als centres adherits a la CCEPC ja us hem fet una tramesa electrònica adjuntant el programa detallat de l’activitat.

Itinerància d’estiu 

Inauguració a Santa Perpètua de Mogoda.
L’exposició sobre el món agrari no farà vacances aquest estiu. La primera còpia encara es podrà visitar a l’Harmonia Espai d’Art de l’Hospitalet de Llobregat fins al 27 de juliol. Després viatjarà a Castelló d’Empúries, on s’exposarà a l’Ecomuseu la Farinera fins al 2 de setembre, data en que viatjarà a Ripoll.

La segona còpia farà estada al Castell de Pallejà des del dia 9 fins al 26 de juliol. Del dia 1 al 31 d’agost es programarà a la Biblioteca Popular de Valls.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 17 juliol 2013

Ens ha deixat l’Antoni-Lluís Carrió i Artigues 

El passat 17 de juny va morir Antoni-Lluís Carrió i Artigues (1958-2013). Va ser secretari de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) des de la fundació el 1985, vocal de la junta de la CCEPC des de 2001 i patró de l’Institut Ramon Muntaner des de la seva constitució. Una mort inesperada a una edat on la maduresa i l’experiència es fonen amb les ganes de continuar articulant projectes.

En Toni havia assistir al Recercat de Ripoll i de ben segur que molts dels allí presents hi intercanviaren salutacions i conversa, seguint dues pautes que caracteritzen la seva personalitat, l’afabilitat i la bonhomia de caràcter i l’amistat que més enllà de les inquietuds compartides era fàcil d’establir-hi.

De bon començament, al principi de la dècada dels noranta, va establir contactes amb el moviment dels centres d’estudis i la seva coordinació, i d’aquesta forma va ser el pont que des de Catalunya la CCEPC i l’IRMU van mantenir amb els centres del País Valencià. Mai li va doldre fer quilòmetres per establir i afermar contactes en qualsevol lloc de la geografia de parla catalana, territori que considerava seu. Tot això ho feia des d’una lúcida i ferma actitud de treball i compromís amb el seu poble de Pedreguer, la seva comarca de la Marina Alta, amb el País Valencià i amb la cultura catalana.
Publicat a Notícies | 17 juliol 2013

La mostra, a l'Hospitalet de Llobregat i Esterri d'Àneu 

Inauguració al Castell de Sant Martí Sarroca.
L’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” continua la programació prevista per a aquest 2013.

Una de les còpies marxa de la Granja Soldevila de Santa Perètua de Mogoda cap al Museu de l’Hospitalet, on podrà ser visitada a l’Harmonia Espai d’Art (plaça de Josep Bordonau i Balaguer, 6), acollida pel Centre d’Estudis de l’Hospitalet, fins al 27 de juliol. La inauguració va tenir lloc el passat dia 4 de juny.

L’altra còpia acaba la seva programació al Castell de Sant Martí Sarroca i viatja a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu), acollida per aquesta institució. Hi tindrà estada fins al 30 de juny.
Publicat a Projecte sobre el món agrari | 6 juny 2013
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació